ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 24, 2019

Επειδή ξέρουμε ότι δεν έχετε καθαρίσει ποτέ αυτό το βρώμικο σφουγγαράκι σας.  

Θέλετε να γελάσετε με ένα αστείο; Πηγαίνετε να καθαρίστε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας. Γιατί αν σκέφτεστε πως το να πλένετε τα πινέλα σας είναι μια γελοία δουλειά, δοκιμάστε να αφαιρέσετε υπολείμματα foundation μέσα από ένα σφουγγαράκι, χωρίς να το καταστρέψετε και χωρίς να αφήσετε πίσω σας μία λιπαρή ουσία που δεν βοηθάει στην εφαρμογή του μακιγιάζ.  

Ευτυχώς, με τα σωστά προϊόντα και τις σωστές οδηγίες, ο καθαρισμός του Beautyblender δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκος. Και αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε ή, ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολύ τεμπέλες για να το σκεφτείτε, συνεχίστε να διαβάζετε για τους τρεις καλύτερους τρόπους για να πλύνετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας γρήγορα, χωρίς προβλήματα.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ 1: Καθαρίστε το σφουγγαράκι σας με σαπούνι.

Εάν το beautyblender σας είναι τόσο βρώμικο που δεν θυμάστε ποιο χρώμα είχε αρχικά όταν το αγοράσατε, πρέπει να φέρετε τα μεγάλα όπλα, δηλαδή το σαπούνι. Είτε προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ένα υγρό είτε στερεό και οι δύο μέθοδοι θα σας δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Βήμα 1: Βρέξτε το σφουγγάρι σας.

Πιέστε το σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μεγαλώσει και να είναι γεμάτο με νερό.

Βήμα 2: Προσθέστε το καθαριστικό.

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό καθαριστικό, εφαρμόστε απευθείας το σαπούνι πάνω στο σφουγγάρι και αρχίστε να κάνετε μασάζ, πιέζοντας το ξανά και ξανά στην παλάμη του υγρού σας χεριού. Εάν χρησιμοποιείτε στερεό σαπούνι, τρίψτε το σφουγγάρι πάνω από το σαπούνι ενώ ασκείτε πίεση για να δημιουργήσετε αφρό.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε.

Μόλις η σαπουνάδα έχει πάρει το χρώμα του χάος μακιγιάζ, είστε έτοιμοι να ξεπλύνετε. Πιέστε το σφουγγάρι κάτω από το νερό έως ότου το νερό τρέξει καθαρό και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη για να στεγνώσει.


Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί.  Το σαπούνι μπορεί να είναι σκληρό και να στεγνώσει το προϊόν, οπότε κάνοντας αυτόν τον καθαρισμό πολύ συχνά μπορεί να αρχίσει να σπάει το σφουγγάρι σας με την πάροδο του χρόνου. Αντί για αυτό, δοκιμάστε μία από αυτές τις πιο ήπιας επιλογές, παρακάτω και κάντε αυτή την πρακτική μία φορά τον μήνα .

 

ΕΠΙΛΟΓΗ 2: Καθαρίστε το σφουγγαράκι σας με διπλό τρόπο.

Εάν είστε τελειομανής, δοκιμάστε τη μέθοδο του διπλού καθαρισμού. Βυθίστε το σφουγγάρι σας σε υγρό καθαριστικό και ακολουθήστε με ένα απαλό τρίψιμο με στερεό σαπούνι για να αφαιρέσετε κάθε σημάδι υπολειμμάτων.

Βήμα 1: Βυθίστε το.

Βάλτε μερικές σταγόνες υγρού καθαριστικού σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό και βυθίστε το βρώμικο σφουγγάρι στην σαπουνάδα. Αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά πριν μετακινηθείτε στο βήμα 2.

Βήμα 2: Τρίψιμο.

Τρίψτε το σφουγγάρι σας στο στερεό σαπούνι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με έντονους λεκέδες. Μόλις νιώσετε ότι είναι αρκετό, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πάει το σαπούνι βαθύτερα στο σφουγγάρι.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε.

Μόλις ξεκινήσει να φεύγει το παλιό μακιγιάζ, τοποθετήστε το κάτω από καθαρό νερό για να το ξεπλύνετε. Αφήστε κατά μέρος για να στεγνώσει.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ 3: Καθαρίστε το σφουγγαράκι σας στον φούρνο μικροκυμάτων.

Εάν προτιμάτε να διακινδυνεύσετε ένα κακό σπάσιμο στο προϊόν απ 'ό, τι να ξοδέψετε όλη την ώρα καθαρίζοντας τα σφουγγάρια σας, επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε την μέθοδο με τον φούρνο  μικροκυμάτων. Ένα γρήγορο ζέσταμα είναι το μόνο που χρειάζεται για να καθαρίσει το σφουγγάρι σας.

«Η τοποθέτηση τους στον φούρνο μικροκυμάτων είναι ουσιαστικά παρόμοια με το να το βάζατε στο πλυντήριο σας, το οποίο χρησιμοποιεί ζεστό νερό και σαπούνι για να καθαρίσει τα υφάσματα», λέει ο δερματολόγος Joshua Zeichner, MD. «Η ενέργεια των μικροκυμάτων πιθανώς θα σκοτώσει όλους τους μικροοργανισμούς που μπορεί να αναπτυχθούν στο σφουγγάρι».

Αλλά περιμένετε. Μην τοποθετείτε απλά το βρώμικο σφουγγάρι σας στο δίσκο μικροκυμάτων και πατήστε το κουμπί εκκίνησης αλλιώς θα καταλήξετε με ένα αλλοιωμένο χάος και μια κακή διάθεση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για = α αποκτήσετε ένα σφουγγάρι σαν καινούριο.

 

Βήμα 1: Κάντε ένα μίγμα σαπουνιού.

Κατ 'αρχάς, αναμιγνύετε λίγο ήπιο σαπούνι (σαπούνι πιάτων ή σαμπουάν για μωρά) με νερό σε ένα φλιτζάνι που είναι ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή σαπουνάδα για να καλύψετε το σφουγγάρι.

Βήμα 2: Βρέξτε το σφουγγάρι.

Βρέξτε το πριν το βυθίσετε στο φλιτζάνι.

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε τον φούρνο.

Ζεστάνετε το φλιτζάνι για περίπου ένα λεπτό, περιμένοντας τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για να κρυώσει πριν το βγάλετε από το φούρνο μικροκυμάτων. Το σαπουνόνερο θα έχει τραβήξει τα υπόλειμμα μακιγιάζ και το σφουγγάρι σας θα φανεί σαν καινούριο.

Βήμα 4: Τραβήξτε το έξω.

Μόλις κρυώσει το νερό, ξεπλύνετε και σκουπίστε το σφουγγάρι με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ