ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΑΣ

ΑΠΟ Booster Apps on January 18, 2020

Το μόνο καθήκον πιο αποθαρρυντικό από το πλύσιμο του προσώπου σας στο τέλος της ημέρας για να απογειωθεί είναι ο καθαρισμός των πινέλων για το μακιγιάζ σας. Είναι εύκολο να περάσετε εβδομάδες / μήνες / πραγματικές δεκαετίες χωρίς να τα πλένετε γιατί, ειλικρινά, ποιος έχει το χρόνο ή την υπομονή; Αλλά εδώ είναι το θέμα: Όχι μόνο τα βρώμικα πινέλα αποτελούν φωλιά για τα βακτήρια, αλλά η διαρκής συσσώρευση προϊόντος και σκόνης μπορεί επίσης φθείρει τις τρίχες και να τις καταστρέψει με την πάροδο του χρόνου. Ανεπιθύμητη ακμή και χαλασμένα πινέλα; ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Πάρτε το νεσεσέρ σας και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ σωστά. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι τόσο κακό - ή τουλάχιστον όχι τόσο κακό όσο φαντάζεστε.

 

Μπορούν τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ να προκαλέσουν σπυράκια;

 

Όχι μόνο τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ που είναι γεμάτα με προϊόντα καθιστούν την διαδικασία εφαρμογής δύσκολη (η ανάμιξη είναι δύσκολη όταν το χνουδωτό της βούρτσας μοιάζει περισσότερο με ένα άμορφο πινέλο), είναι επίσης διαβόητα για τη συλλογή βακτηρίων που μπορεί να εντείνουν την ακμή ή χειρότερα. Με άλλα λόγια, οι εμπειρογνώμονες μακιγιάζ και δέρματος δεν σας παρακαλούν να πλύνετε τις βούρτσες για τη δική τους υγεία - το κάνουν για δική σας.

 

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τα πινέλα μακιγιάζ;

Το πόσο συχνά χρειάζεται να δώσετε στις τρίχες των πινέλων σας ένα καλό πλύσιμο εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας και με τι προϊόντα τα χρησιμοποιείτε. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προτείνουν τον καθαρισμό τους μερικές φορές το μήνα, ενώ η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά να τις πλένετε κάθε επτά με 10 ημέρες - σε κάθε περίπτωση, είναι πιθανότατα πιο συχνά από ό, τι συνηθίζατε να το κάνετε. Αλλά μην ξεχνάτε - με ένα συνδυασμό εύκολων κόλπων και προϊόντων, ακόμα και οι πιο χαλαροί μπορούν να πλύνουν εύκολα τα εργαλεία τους.

 

Με τι πρέπει να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ;

Το πρώτο βήμα στο πλύσιμο των πινέλων σας είναι να επιλέξετε ένα καθαριστικό που δεν θα τα καταστρέψει. Πολλές μάρκες πωλούν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για πινέλα μακιγιάζ, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι, σαμπουάν για τα μωρά ή ένα απαλό καθαριστικό προσώπου.

 

Αλλά περίμενε! Το σαπούνι δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χρειαστεί επίσης να συγκεντρώστε μερικές ακόμη προμήθειες ώστε να διευκολύνετε την διαδικασία. Ενώ το χέρι σας θα λειτουργούσε πολύ καλά, θα βρείτε επίσης πως ένα χαλάκι καθαρισμού ή κάποια  άλλη επιφάνεια με υφή θα σας βοηθούσε στην ταχύτερη αφαίρεση του επίμονου μακιγιάζ. Ο στόχος όταν στεγνώνετε τα πινέλα σας είναι να αποφύγετε τη διείσδυση νερού στη κόλλα στη βάση και τη χαλάρωση των τριχών. Όταν τα βάζετε έξω για να στεγνώσουν, κρατήστε τα πινέλα σας τοποθετημένα με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω (μια βάση στεγνώματος μπορεί να βοηθήσει με αυτό) αντί να τα τοποθετείτε κατευθείαν στο βάζο ή ποτήρι που τα έχετε συνήθως.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα και εργαλεία ομορφιάς για τέλεια αποτελέσματα!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ