ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 23, 2019

Για μεγάλο μέρος του χρόνου, μπορείτε να ξεφύγετε από το να περιποιείστε τα πόδια σας, αλλά όταν έρχεται το καλοκαίρι, δεν γίνεται πουθενά να κρυφτείτε.

Λίγοι από εμάς φροντίζουμε τα πόδια μας όταν φοράμε κλειστά παπούτσια, ίσως ανά κάποιες εβδομάδες στις ώρες που χαλαρώνουμε χαζεύοντας Netflix. Και τότε ξαφνικά, το καλοκαίρι φτάνει και με τα ανοιχτά παπούτσια της εποχής επιβάλλονται ριζικές αλλαγές.

Αρχικά, αξιολογήστε την κατάσταση των ποδιών σας. Για οτιδήποτε ενοχλητικό που ξεπερνά το κομμάτι του σκληρού δέρματος ή των άγριων επιδερμίδων, κατευθυνθείτε σε ένα spa για ένα πεντικιούρ. Αυτή η ολοκληρωμένη υπηρεσία περιλαμβάνει μια πλήρη αξιολόγηση από έναν ειδικευμένο ιατρό για τα πόδια σας ο οποίος μπορεί να ελέγξει τα πάντα, από το βάδισμα σας μέχρι ανησυχητικά εξογκώματα, πριν περάσει στην περιποίηση τους. Εάν ένα κανονικό πεντικιούρ είναι σαν ένα γρήγορο ξεσκόνισμα, αυτό είναι σαν ένα πλήρες πρόγραμμα καθαριότητας.

  

Εάν τα πόδια σας είναι στριμωγμένα σε σκληρά ή κλειστά παπούτσια πολλές φορές την εβδομάδα, εξετάστε ειδικά σημεία για την περιποίηση των ποδιών σας. Είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε. Απλά καθίστε και απολαύστε την γενική περιποίηση.

Προτιμάτε να το κάνετε μόνη σας; Κανένα πρόβλημα. Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσετε τη σωστή συνήθεια της απολέπισης των ποδιών σας, οπότε προσθέστε ένα ειδικό εργαλείο για απολέπιση στην καθημερινότητά σας και ποτέ μην το χρησιμοποιείτε σε βρεγμένα πόδια. Μπορείτε να το κάνετε αφού τελειώσετε την απολέπιση του υπόλοιπού σας σώματος. Είναι μια καλή πρακτική μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνετε τυχόν εναπομείναντα νεκρό δέρμα και να σας αποκτήσετε αυτό το συναίσθημα του «φρέσκου δέρματος». Στη συνέχεια, όταν τελειώσετε το ντους, εφαρμόστε κρέμα, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες για να μεταμορφώσετε τα πόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Και μην ξεχνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας γιατί χρειάζονται και αυτά περιποίηση. Μπορεί να ακούγεται περιττό, αλλά τα υγιή νύχια είναι το κλειδί για υγιή πόδια.

Όσον αφορά το βερνίκι, ρίξτε μια ματιά στα νέα χρώματα της σεζόν, από κόκκινο ή κοραλλί μέχρι πράσινο της μέντας και λιλά, τα παστέλ χρώματα είναι must το καλοκαίρι.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την περιποίησή σας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ