ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ FOUNDATION ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ-IKONOMAKIS

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ FOUNDATION ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η αποκωδικοποίηση της ποσότητας κάλυψης που πρέπει να έχει το foundation μας, μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική πρόκληση. Υπάρχουν πούδρες, κρέμες και μους - για να μην αναφέρουμε και όλα τα διαφορετικά επίπεδα κάλυψης στις υγρές φόρμουλες. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι σε ποιον από αυτούς τους τύπους κάλυψης μπορείτε να βασιστείτε, μην φοβάστε. Απευθύνθηκα με σε επαγγελματίες makeup artists αναφορικά με το ζήτημα της κάλυψης που προσφέρει το foundation

 

"Η επιλογή μιας ελαφριάς, μεσαίας ή πλήρους κάλυψης θα εξαρτηθεί από το επιθυμητό τελείωμα και τις συνθήκες του δέρματος που ίσως θέλετε να καλύψετε", λέει η celebrity makeup artist, Meredith Baraf. Αν και ακούγεται σαν να είναι προφανές τι συνεπάγεται κάθε επίπεδο κάλυψης, γνωρίζοντας τις ιδιότητες του καθενός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα foundation που πραγματικά λειτουργεί για τις ανάγκες του δέρματός σας.

 

Ελαφριά κάλυψη

 

Η ελαφριά κάλυψη είναι η επιλογή που "ταυτίζεται" περισσότερο με το δέρμα. Αυτοί οι τύποι προϊόντος δίνουν ένταση στο δέρμα χωρίς να το καλύπτουν πλήρως, σύμφωνα με την Baraf. Ο επικεφαλής καλλιτέχνης μακιγιάζ για τον Albolene Carl Ray - ο οποίος συνεργάζεται με την Michelle Obama  - σημειώνει ότι η ελαφριά κάλυψη είναι ελάχιστη (κάτι που δεν εκπλήσσει κανέναν). "Οι φακίδες σας θα εμφανιστούν, οι πόροι σας δεν θα φράξουν - είναι για κάποιον που ίσως δεν του αρέσει η αίσθηση που το μακιγιάζ δίνει στο δέρμα τους", λέει. Σύμφωνα με τον Ρέι, αυτές είναι πολύ απλές επιλογές, όπως τα SPF με χρώμα, οι κρέμες BB και οι κρέμες CC.

 

Μεσαία κάλυψη

 

"Η μεσαία κάλυψη περιγράφει ένα foundation που δημιουργεί έναν ισορροπημένο καμβά διατηρώντας παράλληλα ένα φυσικό φινίρισμα", λέει η Baraf. Αυτό το επίπεδο κάλυψης είναι το πιο συνηθισμένο ζήτημα, διότι σας προσφέρουν την δυνατότητα να ελέγξετε εσείς την κάλυψη στο δέρμα σας και να την" χτίσετε" ανάλογα με τις ανάγκες σας. "Ένα λεπτό στρώμα μπορεί να αφήνει ακόμη ορατές τις φακίδες σας, αλλά με ένα άλλο, θα αρχίσετε να τις καλύπτετε", λέει ο Ray. Επιπλέον, με την ανάμιξη της ενυδατικής σας κρέμας με ένα foundation μέσης κάλυψης, μπορείτε να το ελαφρύνετε  αρκετά ώστε η καλοκαιρινή σκιά σας να λειτουργήσει και το χειμώνα. "Μερικές φορές, μπορείτε να τα αναμίξετε με την ενυδατική σας τόσο ώστε να μπορείτε να φορέσετε την καλοκαιρινή σας απόχρωση και τον χειμώνα. ".

  

Πλήρης κάλυψη

 

Για να κάνετε πραγματικά το δέρμα σας να φαίνεται τελείως ομοιόμορφο, η πλήρης κάλυψη είναι ο πιο σίγουρος δρόμος. "Το foundation πλήρους κάλυψης προορίζεται να καλύψει το δέρμα στον μέγιστο βαθμό", λέει η Baraf. Όπως η μεσαία κάλυψη, τα προϊόντα αυτά μπορούν να έχουν μεταβαλλόμενη κάλυψη, ώστε να μπορείτε είτε να τοποθετήσετε περισσότερη ποσότητα για μεγαλύτερη κάλυψη, είτε να προσθέσετε ενυδατική κρέμα για να τα κάνετε πιο ελαφριά. "Είναι καλό για τους ανθρώπους που εμφανίζονται στην τηλεόραση ή για ποζάρουν μπροστά στον φακό ή για όσους προτιμούν απλώς πλήρη κάλυψη ... εξαρτάται από αυτό που σας αρέσει και ποια είναι η περίσταση", λέει ο Ray.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε το foundation και τα προϊόντα μακιγιάζ που ταιριάζουν στις ανάγκες τις δικής σας επιδερμίδας και καθημερινότητας.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.