ΠΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on June 09, 2020

Είχα μαλακά νύχια όλη μου τη ζωή. Κάθε φορά που κάνω μανικιούρ ή εφαρμόζω φρέσκο ​​βερνίκι, το χρώμα μου αναπόφευκτα ξεφλουδίζει μέσα σε μια ώρα. Και στη σπάνια περίπτωση που μπορώ να έχω λίγο μήκος στο νύχι μου, είναι τόσο αδύναμο που μπορώ να το διπλώσω κυριολεκτικά. Τα νύχια που είναι ισχυρά, υγιή, χωρίς ξεφλούδισμα απλώςδεν υπάρχουν για μένα; Υπάρχει τρόπος να ενισχύσω τα νύχια μου; Παρακάτω, η ειδικός της Essie, Rita Remark, μοιράζεται τις συμβουλές της.

Τι κάνει τα νύχια μου τόσο αδύναμα;

Τα αδύναμα νύχια εμφανίζονται σε μερικές διαφορετικές μορφές. «Τα νύχια σας μπορεί να είναι λεπτά και μαλακά ή σκληρά και εύθραυστα», λέει η Remark. "Για τα νύχια, η αντοχή ορίζεται από την ικανότητα να αντέχουν την πίεση χωρίς να διπλώνουν ή να σπάνε." Εξηγεί ότι τα ισχυρά νύχια καθορίζονται από την πυκνότητά τους και όχι από το πάχος τους.

Ενώ τα αδύναμα νύχια σας μπορεί απλώς να είναι αποτέλεσμα γενετικής, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. «Τα αδύναμα νύχια μπορεί να είναι αποτέλεσμα επιφανειακής βλάβης, όπως ακατάλληλη εφαρμογή ή αφαίρεση gel και ακρυλικού, ηλικία, κακή υγεία ή ισχυρή φαρμακευτική αγωγή», εξηγεί. Τούτου λεχθέντος, εάν τα νύχια σας είναι συνήθως ανθεκτικά, αλλά εξασθενούν μόλις φτάσουν σε ένα ορισμένο μήκος, το πρόβλημα μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το δέρμα γύρω από τα νύχια σας, όχι το ίδιο το νύχι. "Μερικά δάχτυλα δεν είναι αρκετά μεγάλα για να αντέχουν σε επιπλέον μήκος. Μπορείτε να έχετε πολύ δυνατά και υγιή νύχια, αλλά μικρές επιφάνειες νυχιών που τα εμποδίζουν να μεγαλώσουν.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣΣυμβουλή # 1: Λιμάρετε σωστά τα νύχια σας

Ανάλογα με τη δύναμη του νυχιού σας, η διατήρησή τους σε ένα διαχειρίσιμο μήκος είναι πιθανώς το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Συνιστούμε επίσης να λιμάρετε τα νύχια σας προς μια κατεύθυνση αντί για γρήγορες κινήσεις εμπρός και πίσω. Εάν επιλέξετε να αφήσετε τα νύχια σας να μεγαλώσουν, ωστόσο, η Remark συνιστά να μιμηθείτε το φυσικό σχήμα της επιδερμίδας σας κατά το λιμάρισμα της άκρης των νυχιών σας. "Αυτό διατηρεί το νύχι ισορροπημένο, οπότε η πίεση και το βάρος κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του νυχιού και είναι λιγότερο πιθανό να σπάσει."

Συμβουλή # 2: Χρησιμοποιήστε βερνίκι ενδυνάμωσης

Το να αφήνετε τα νύχια σας να αναπνέουν από ακρυλικά ή gel μπορεί να αποτρέψει την αφυδάτωση, αλλά το να αφήσετε τα νύχια σας χωρίς χρώμα δεν θα τα ενισχύσει εάν δεν χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα θεραπεία. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα βερνίκια Essie's Treat Love & Color ανάμεσα στα ραντεβού με gel ή όταν τα νύχια μου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγο ώθησηλίγη περισσότερη δύναμη», λέει η Remark. «Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι ενισχύει και ενυδατώνει τα νύχια. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις για να διαλέξετε, ώστε να μην συμβιβάζεστε στο χρώμα. " Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας βερνίκι, απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ενισχυτικό βερνίκι βάσης, όπως το Essie Strong Start Base. "Η βάση είναι το πρώτο βήμα φροντίδας νυχιών σε κάθε μανικιούρ, οπότε επιλέξτε μία που ταιριάζει στις φυσικές σας ανάγκες νυχιών.» Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει το νύχι σας, αλλά θα αποτρέψει επίσης το βερνίκι νυχιών από το να ξεφλουδίσει".

Συμβουλή # 3: Μην ξύνετε ή ξεφλουδίζετε τα βερνίκια σας

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να πειράξετε το βερνίκι σας (δηλώνω ένοχη!), αλλά κάνετε το καλύτερο δυνατό για να αντισταθείτε στον πειρασμό - ειδικά όταν πρόκειται για βερνίκια gel. «Το να βγάλετε το gel σας, ή ακόμη και το κανονικό βερνίκι νυχιών, μπορεί ννα αφαιρέσει και τα φυσικά νύχια σας», λέει η Remark. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ασετόν και βαμβάκι για να απομακρύνετε το βερνίκι σας.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣΣυμβουλή # 4: Ενυδατώστε τα νύχια σας

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τα νύχια σας είναι να εφαρμόζετε έλαια καθημερινά για ενυδάτωση. Η Remark εξηγεί ότι η αδυναμία των νυχιών πρέπει να αντιμετωπίζεται παρόμοια με την αδυναμία των μαλλιών. "Εάν υπερθερμάνετε ή καταστρέψετε τα μαλλιά σας με styling, θα χρησιμοποιήσετε μια μάσκα, μια ενυδατική θεραπεία ή ένα βαθύ μαλακτικό για να ανακτήσετε τη δύναμη των μαλλιών σας", λέει. "Τα νύχια μας και τα μαλλιά μας είναι κατασκευασμένα από τις ίδιες πρωτεΐνες, οπότε αν τα νύχια σας είναι αδύναμα, χρησιμοποιήστε μια ενισχυτική θεραπεία και επιλέξτε μια ενυδατική βάση."

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση των νυχιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ