• ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00-17:00

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ MAKE UP ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 20, 2019

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μισούμε περισσότερο από το να ξοδεύουμε 30 λεπτά στο μακιγιάζ, μόνο για να παρατηρήσουμε ότι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και η ερυθρότητα στα μάγουλά επανεμφανίζονται μαγικά μια ώρα αργότερα. Έτσι, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να τελειοποιήσουμε πραγματικά την τέχνη της διόρθωσης των ατελειών μέσω χρωμάτων. 

Σύμφωνα με τον Sir John, make up artist της Beyoncé, πρέπει να προσδιορίσετε τρία πράγματα πριν ξεκινήσετε. Πρώτον πρέπει να βρείτε το που θα διορθώσετε, αν αυτό είναι κάτω από τα μάτια σας, γύρω από τη μύτη σας, δεύτερον ανακαλύψετε το τι πρέπει να διορθώσετε, όπως σκιές, κίτρινους τόνους ή ερυθρότητα και τρίτον τις σωστές αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη δουλειά. Ορίστε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον τόνο του δέρματος σας.

 

Τα βασικά για το color correcting

Εντάξει, προτού εφαρμόσετε to μακιγιάζ, ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη (το φυσικό φως είναι προτιμότερο) και καταλάβετε πού και τι θέλετε να «διορθώσετε». «Το look μπορεί να πάει στραβά πολύ εύκολα αν δεν χαρτογραφήσετε πού και τι χρειάζεστε», λέει ο Sir John. «Το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πολύ ελαφρύ ή το concealer σας θα μπορούσε να κάνει ρωγμές στο foundation σας εάν χρησιμοποιήσετε λάθος απόχρωση». 

Βασικά, η εύρεση της σωστής απόχρωσης του concealer είναι το κλειδί όταν διορθώνετε τις δυσχρωμίες και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τόνο του δέρματός σας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν έξι χρώματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου, ενώ διορθώνετε: ανοιχτό ροζ (που φωτίζει τις γαλάζιες κηλίδες στο ανοιχτόχρωμο δέρμα), ροδακινί (εξουδετερώνει μπλε / μοβ σκιές σε μεσαίες αποχρώσεις του δέρματος), πορτοκαλο-ρόζ και σκούρα απόχρωση, πράσινο (εξουδετερώνει την ερυθρότητα) και λεβάντα (ακυρώνει τους κίτρινους τόνους).

Για να το κάνετε σαν επαγγελματίας, ο Sir John προτείνει την εφαρμογή του foundation ή του moisturizer με χρώμα πρώτα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους διορθωτές χρωμάτων, όπως θα κάνατε τυχαία σε ένα πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ. «Λάβετε υπόψη ότι δεν καλύπτετε τατουάζ ή μώλωπες όταν διορθώνετε το χρώμα», λέει. «Εφαρμόστε ελαφρά με τα δάκτυλά σας και η απόχρωση του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε το προϊόν με τον τόνο του δέρματός σας».

 

Με τις συμβουλές του Sir John, ορίστε τρία μοντέλα για να δείτε το αποτέλεσμα για κάθε τόνο δέρματος. Λάβετε υπόψη ότι οι ανάγκες του δέρματος του καθενός είναι λίγο διαφορετικές, οπότε αυτό που λειτουργεί για την φίλη σας μπορεί να μην λειτουργήσει για σας. 

Πώς να διορθώσετε τις ατέλειες σε σκούρο δέρμα. 

Στόχος είναι οι τρεις συγκεκριμένοι τομείς: κίτρινοι τόνοι γύρω από τη μύτη, όπου θα τοποθετήσετε concealer στην απόχρωση της λεβάντας, η ερυθρότητα κατά μήκος της κορυφής των φρυδιών, κάτω από τη μύτη και στα πλάγια του στόματός όπου θα χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό πράσινο concealer . Για τις σκιές κάτω από τα μάτια  θα βάλετε πορτοκαλί απόχρωση. 

Πώς να διορθώσετε τις ατέλειες σε μεσαίο τόνο δέρματος. 

Οι κύριες ανησυχίες εδώ είναι η ερυθρότητα στα μάγουλά, γύρω από τη μύτη και στο πηγούνι, όπου θα χρησιμοποιήσετε ένα πράσινο διορθωτή χρώματος. Για τους κίτρινους τόνους στο μέτωπό και στη γνάθο θα βάλετε βιολετί και για τις σκιές γύρω από το στόμα τις φωτίζετε με ανοιχτή κίτρινη απόχρωση. 

 

Πώς να διορθώσετε τις ατέλειες σε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Για να ακυρώσετε τις σκιές κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα, χρησιμοποιείστε ένα ανοιχτό ροζ. Ανοιχτό πράσινο μπορείτε να βάλετε γύρω από τα ρουθούνια και το πηγούνι για να μειώσετε την ερυθρότητα και ένα λιλά στα μάγουλά για να εξουδετερώσει τους κίτρινους τόνους.

Και ορίστε.

Βλέπετε; Η διόρθωση των χρωμάτων δεν είναι πολύ δύσκολη αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τις το δέρμα σας πριν ξεκινήσετε. Τώρα πηγαίνετε εκεί έξω και δείξτε τις δεξιότητές σας.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ