ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΕ ΣΤΙΛ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 22, 2019

Σας υποσχόμαστε πως ο καθένας μπορεί να το κάνει. 

Θα είμαστε ειλικρινείς. Την πρώτη φορά που είδαμε αυτό το χτένισμα, σκεφτήκαμε πως είναι πολύ περίπλοκο και σίγουρα δεν γίνεται τόσο εύκολα όσο νομίζουμε.  Αλλά έχοντας το παντού στο Instagram και το Pinterest και όντας ένα από τα ωραιότερα και στιλ εκεί έξω, αποφασίσαμε ότι δεν υπήρχε κάτι κακό στο να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε και εμείς. 

Έτσι, ψάχνοντας στο YouTube, βρήκαμε tutorials που δείχνουν πως γίνεται. Τελικά δεν είναι  τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται. Και για να σας το αποδείξουμε, βρήκαμε τα πιο εύκολα tutorials για αρχάριους και επαγγελματίες. Σοβαρά, με λίγη ώρα, υπομονή και τη δύναμη του YouTube, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και εσείς το χτένισμα αυτό. 

  • Για αρχάριους:

Πώς να δημιουργήσετε μία κλασσική πλεξούδα-καταρράκτη.

Πιάστε ένα κομμάτι μαλλιών τεσσάρων εκατοστών προς το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας και χωρίστε το σε τρία ίσα τμήματα. Στη συνέχεια, πάρτε τα αριστερά και δεξιά τμήματα των μαλλιών και περάστε τα πάνω από το μεσαίο τμήμα, όπως θα κάνατε και σε μία γαλλικό πλεξούδα. Εδώ έρχεται η τεχνική του καταρράκτη: Αντί να συνεχίσετε την πλεξούδα, ρίξτε το δεξιό σκέλος και αντικαταστήστε το με ένα νέο κομμάτι μαλλιών από τη ρίζα. Περάστε το νέο σκέλος πάνω από το μεσαίο τμήμα και επαναλάβετε το ίδιο βήμα με το αριστερό σκέλος.

 

Συνεχίστε αυτήν την τεχνική, ρίξτε και αντικαταστήστε τα παλιά τμήματα με νέες τούφες, μέχρι να φτάσετε στην άλλη πλευρά του κεφαλιού σας. Τελειώστε με τη δημιουργία μιας κανονικής πλεξούδας, ασφαλίζοντας με λαστιχάκι. Και τελειώσατε! Ακούγεται πολύ πιο δύσκολο από ό, τι είναι, επομένως απλά παρακολουθήστε το tutorial. 

Πώς να κάνετε την πλεξούδα αυτή σε κοντά μαλλιά.

Έχετε κοντά μαλλιά; Μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε το χτένισμα. Απλά να θυμάστε ότι θα ξεκινήσετε την πλεξούδα σας ψηλότερα στο κεφάλι σας από ότι θα κάνατε εάν είχατε μακριά μαλλιά. Θα προτείναμε να αρχίσετε την πλεξούδα σας ακριβώς πάνω από το ύψος των φρυδιών σας.


  • Για όσους έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω. 

Πώς να κάνετε μια πλάγια πλεξούδα- καταρράκτη.

Εάν έχετε καταφέρει το βασικό look, τότε είναι καιρός να πάτε στο επόμενο επίπεδο. Αντί να πλέξετε ευθεία προς το πίσω μέρος του κεφαλιού σας, δοκιμάστε να πλέξετε διαγώνια προς τα κάτω στην αριστερή πλευρά για να πάρετε ένα όμορφο, πλάγιο αποτέλεσμα. Συνεχίστε να τροφοδοτείτε με τμήματα των μαλλιών και αφήστε τα κάτω τμήματα σας μέχρι η πλεξούδα να φτάσει στο πίσω μέρος του λαιμού σας (ακριβώς κάτω από το αυτί), στη συνέχεια ασφαλίστε την με τσιμπιδάκια και είστε έτοιμες!

 

 Για προχωρημένους:

Πώς να συνδυάσετε μία πλεξούδα-καταρράκτη και μια διπλή ολλανδική πλεξούδα.

Αυτό το tutorial είναι για όλους τους ειδικούς στις πλεξούδες. Ξεκινήστε με ένα τμήμα μαλλιών στο κέντρο του μετώπου σας και δημιουργήστε μία πλεξούδα-καταρράκτη από το κέντρο του κεφαλιού σας μέχρι τον αυχένα του λαιμού σας. Στηρίξτε με τσιμπιδάκια την δεξιά πλευρά της πλεξούδας ώστε να μην χαλάσει το χτένισμα. 

Στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού σας, χωρίστε το μπροστινό τμήμα των μαλλιών σε τρία τμήματα, καθώς αυτή θα είναι η αρχή της ολλανδικής πλεξούδας σας. Δημιουργήστε την ολλανδική πλεξούδα στο πλάι του κεφαλιού σας προσθέτοντας τα χαλαρά τμήματα από την πλεξούδα- καταρράκτη. Μόλις φτάσετε στον αυχένα του λαιμού σας, ασφαλίστε τα με λαστιχάκι. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά του κεφαλιού σας και η πλεξούδα σας είναι έτοιμη, εκτός αν θέλετε να διακοσμήσετε το look με μερικά όμορφα κλιπ μαλλιών. 

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε τα επαγγελματικά εργαλεία styling που χρειάζεστε για το ιδανικό χτένισμα σας για το καλοκαίρι. 

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ