ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΣΗΜΙ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on January 24, 2020

Η τάση μακιγιάζ των μεταλλικών αποχρώσεων του γκρι και του ασημί έχει αρχίζει να κατακλύζει το feed μας στο Instagram τους τελευταίους μήνες - και η ίδια παγωμένη απόχρωση των μαλλιών δεν βρίσκεται πολύ πίσω. Η διαφορά μεταξύ των δύο τάσεων; Το τελευταίο είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί, λέει ο Celebrity Stylist της Matrix, Γιώργος Παπανικόλας. Παρακάτω, καταρρίπτει τι θα κάνει ένας color expert όταν πηγαίνετε στο κομμωτήριο για το ασημένιο χρώμα στα μαλλιά σας.

 

ΒΗΜΑ 1: Αποφασίστε την ασημένια απόχρωση που επιθυμείτε

 

Ο τόνος που θα επιλέξετε για την επίτευξη των ασημένιων μαλλιών καθορίζει τι είδους αποτέλεσμα θα έχετε. "Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές," λέει ο Παπανικόλας. "Τα βαθύτερα γκρι του άνθρακα συνιστώνται για πιο σκούρα μαλλιά, καθώς είναι σε θέση να ακυρώσουν περισσότερους από τους κίτρινους τόνους που προκύπτουν όταν κάνετε από χρωματισμό στα μαλλιά σας. Οι ανοιχτές  ασημένιες αποχρώσεις αφήνονται καλύτερα στα υπόλοιπα χρώματα των μαλλιών που μπορούν εύκολα να αποχρωματιστούν χωρίς να προκύψουν οι ανεπιθύμητες κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. "

 

Μόλις αποφασίσετε για το ασήμι της επιλογής σας, η βαφή απαιτεί πολύ σχολαστική φροντίδα και διαδικασία - και όλα αρχίζουν με το να φέρουμε τα μαλλιά στον πιο ανοιχτό τόνο τους. "Εκτός αν είστε φυσική ξανθιά ή έχετε πολλές και έντονες ανταύγειες, το πρώτο βήμα είναι να ανοίξετε τα μαλλιά σε μια ουδέτερη ξανθιά απόχρωση", λέει ο Παπανικόλας.

 

ΒΗΜΑ 2: Προχωρήστε με ρεφλέ

 

Το επόμενο βήμα απαιτεί ένα προϊόν όπως το Matrix Color Sync, σημειώνει ο Παπανικόλας. "Μου αρέσει να προσθέτω μια σταγόνα του Matrix So Boost Blue για να δώσω ένα μπλε φινίρισμα. Αυτά συνήθως διαρκούν περίπου 20 λουσίματα, οπότε πρέπει να προετοιμαστείτε για επισκέψεις συντήρησης ώστε να διατηρήσετε το χρώμα σας λαμπερό και να αποτρέψετε την εμφάνιση ανεπιθύμητων τόνων. "

 

Αν θέλετε ένα ασημένιο που δεν φαίνεται πάρα πολύ έντονο, η διατήρηση των φυσικών θερμών τόνων σας είναι ζωτικής σημασίας σε αυτή τη διαδικασία. "Θα πρέπει να ακολουθήσετε με ένα σαμπουάν που εξουδετερώνει το κίτρινο σαν το Matrix Total Brass Off για να κρατήσετε το γκρι λαμπερό και ζωντανό", προσθέτει.

 

ΒΗΜΑ 3: Μετά την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο

 

Η διατήρηση του χρώματος απαιτεί μια συνεχή διαδικασία από χρωματισμού των μαλλιών κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες. "Η αναμονή περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση κίτρινων τόνων  καθώς η θερμότητα από το τριχωτό της κεφαλής επιταχύνει τη διαδικασία αυτή", λέει ο Παπανικόλας. Συνιστά επίσης τη χρήση του Biologe R.A.W. Clay Masks για να κρατήσετε τα ασημένια σας μαλλιά φωτεινά.

 

Για την επίτευξη του απόλυτου γκρι-ασημί στα μαλλιά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε μία βόλτα από το eshop μας, ikonomakis.gr, και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των Hair experts. Και για την διατήρηση του χρώματος; Εμπιστευθείτε άφοβα τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των βαμμένων μαλλιών που θα βρείτε στο eshop μας, ikonomakis.gr.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ