ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on April 14, 2020

Το να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας στο σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο ακόμη και όταν περιορίζεστε σε μία μόνο απόχρωση. Τι συμβαίνει, όμως όταν βάφουμε τα μαλλιά μας με πολλά χρώματα ταυτόχρονα; Αυτό είναι ακόμη πιο φιλόδοξο. Αλλά τώρα που είμαστε κοινωνικά αποστασιοποιημένοι και δεν έχουμε την επιλογή να πάμε στο κομμωτήριο, στραφήκαμε την Deb Rosenberg και τον Nick Stenson, hair experts της Matrix, για τις καλύτερες συμβουλές της σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί μια πολύχρωμη εργασία βαφής στο σπίτι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

"Αν ψάχνετε για μια μικρή αλλαγή ή θέλετε να πάτε σε κάτι πιο σκούρο, εφαρμόστε το χρώμα από τη ρίζα στην άκρη", λέει η Rosenberg. Αλλά αν πρόκειται για μια πιο ζωντανή εμφάνιση, εφαρμόστε τις βαφές σας στα άκρα πριν από τις ρίζες για να αποτρέψετε το χρώμα από το να φαίνεται ανομοιογενές. Αν έχετε μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα, ωστόσο, αυτές οι τεχνικές εφαρμογής θα διαφέρουν. "Για να ταιριάξετε τις ρίζες σας με την τρέχουσα σκιά των χρωματισμένων μαλλιών σας, εφαρμόστε μόνο στις ρίζες και τραβήξτε το χρώμα προς τα κάτω μόνο εάν είναι απαραίτητο", λέει η Rosenberg. 

 

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 


Η προετοιμασία

Σύμφωνα με την Stenson, το να βάψετε με επιτυχία τα μαλλιά σας μεπολλαπλά χρώματα ξεκινά με άψογη προετοιμασία. "Πριν από το χρωματισμό, βεβαιωθείτε ότι τα τμήματα των μαλλιών σας είναι καθαρά και χρησιμοποιήστε αρκετά κλιπ για να διαχωρίσετε έτσι ώστε να μην επικαλύπτονται", λέει. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ειδκά φύλλα για βαφή (ή αλουμινόχαρτα), καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να απομονώσετε κάθε χρώμα όπως το εφαρμόζετε.

Η διαδικασία

"Αν θέλετε διασκεδαστικά χρώματα ή παστέλ, φροντίστε να ανοίξετε με ντεκαπάζ τα μαλλιά σας στο επίπεδο που επιθυμείτε και, στη συνέχεια, να τα τονίσετε με την επιθυμητή σκιά" σημειώνει ο Stenson. Μόλις προετοιμαστείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα χρώματα σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

ΒΗΜΑ # 1: Δημιουργήστε τριγωνικά τμήματα από τη γραμμή των μαλλιών στο πίσω μέρος του αυτιού σε κάθε πλευρά, με την κορυφή να βρίσκεται πιο κοντά στη γραμμή των μαλλιών.

ΒΗΜΑ # 2: Εφαρμόστε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήσετε κενά.

ΒΗΜΑ # 3: Στη συνέχεια, ο Stenson προτείνει την εφαρμογή ενός προϊόντος για να φωτίσετε περισσότερο τα τμήματα σε αυτά τα φύλλα. "Βεβαιωθείτε ότι έχετε μείνει μια ίντσα μακριά από το τριχωτό της κεφαλής, εφαρμόστε το προϊόν, και στη συνέχεια ανεβάστε το στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό θα δημιουργήσει μια μαλακή, πολυδιάστατη εμφάνιση με λάμψη που προέρχεται από μέσα προς τα έξω ", λέει. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτα και κλιπ για να κρατάτε κάθε τμήμα όσο το δυνατόν διαχωρισμένο καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, για να διασφαλίσετε ότι οι αποχρώσεις σας δεν μπερδεύονται.

"Εάν θέλετε μια ιδέα για το πώς θα τοποθετηθεί το χρώμα όταν τελειώσει, χωρίστε τα μαλλιά που θέλετε να χρωματιστείτε και τοποθετήστε το χέρι σας κάτω από αυτά. Αφήστε τα μαλλιά να πέσουν και μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για το αν πρέπει ή όχι να προσθέσετε περισσότερα ή λιγότερα μαλλιά σε αυτό το τμήμα », λέει η Rosenberg.

 

 

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΒΗΜΑ # 4: Για να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας, προστατέψτε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις ξεκινώντας από τις πιο σκούρες αποχρώσεις. "Βεβαιωθείτε ότι θα ξεπλύνετε το πιο σκούρο χρώμα μέχρι το νερό να είναι διαυγές πριν ξεπλύνετε το ανοιχτόχρωμο χρώμα", λέει η Rosenberg.


Πώς να διατηρήσετε το χρώμα σας

Αφού ολοκληρώσετε την πολύχρωμη εμφάνισή σας, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ασφαλή για το χρώμα, για να το κρατήσετε ζωντανό. Το αγαπημένο του Stenson είναι το Σαμπουάν και το Conditioner της Matrix Biolage Colorlast. Σε περίπτωση που ένα χρώμα εξασθενεί ταχύτερα από το άλλο, "θα θελήσετε να επανατοποθετήσετε αυτά τα κομμάτια και να εφαρμόσετε ένα ημι-μόνιμο χρώμα για ανανέωση", λέει ο Stenson.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να προμηθευτείτε επαγγελμάτικές βαφές, καθώς και προϊόντα περιποίησης των βαμμένων μαλλιών.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ