ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 14, 2020

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: αυτοί που μπορούν να ξεφύγουν με το να πλένουν μόνο τα μαλλιά τους μια φορά την εβδομάδα, και εκείνους που είναι στο ντους, καθαρίζοντας την λιπαρότητα κάθε 24 ώρες. Εάν είστε κάποιος που εμπίπτει στην τελευταία κατηγορία, γνωρίζετε ότι η αντιμετώπιση των λιπαρών ριζών δεν είναι καθόλου διασκεδαστική. Σίγουρα, το ξηρό σαμπουάν μπορεί να σας βοηθήσει να μετριάσετε την κατάσταση μέχρι να την διορθώσετε στο ντους, αλλά δεν υπάρχει άλλη πραγματική αποκατάσταση εκτός από την χρήση ειδικού σαμπουάν σε τακτική βάση.

 

Ωστόσο, μερικοί επαγγελματίες για τα μαλλιά λένε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την λιπαρότητα και να διατηρήσετε το χτένισμα σας μία ή δύο ημέρες πριν να λουστείτε πάλι. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές από τις συμβουλές τους.

 

  1. Βρείτε το σωστό πρόγραμμα πλυσίματος που ταιριάζει στα δικά σας μαλλιά

 

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά το πλύσιμο των μαλλιών σας είναι το κλειδί για να απαλλαγείτε από την λιπαρότητα. Το θέμα, όμως, είναι πως δεν μπορείτε απλά να λούζεστε ξανά και ξανά, γιατί αυτό απλά θα τελειώσει κάνοντας τα μαλλιά σας λιπαρά (ξέρω, ξέρω ... συγγνώμη). "Το υπερβολικό πλύσιμο των μαλλιών σας θα προκαλέσει το δέρμα του τριχωτού σας να παράγει περισσότερο σμήγμα, ενώ η έλλειψη πλύσης θα προκαλέσει συσσώρευση και λιπαρότητα", λέει ο Michael Sparks, hairstylist και συνιδιοκτήτης του Salon Tabb & Sparks στο Λος Άντζελες. Ενώ τα προϊόντα που εφαρμόζετε πάνω στα μαλλιά σας μπορούν να συμβάλουν σε αυτό, έτσι και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η μόλυνση και ο ιδρώτας που αναπτύσσονται στη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να σας επηρεάσουν.

 

Επειδή τα μαλλιά του καθενός είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει πρόγραμμα για το πλύσιμο των μαλλιών. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός για να καθορίσετε ποια συχνότητα λειτουργεί για τα μαλλιά σας και ελαχιστοποιεί, ή ακόμα καλύτερα, μπορεί να εξαλείψει την λιπαρότητα. Η hairstylist της Laura Polko λέει ότι η ιδανική ρουτίνα σας θα φτάσει στον τύπο των μαλλιών σας. "Αν έχετε ωραία, επεξεργασμένα με χρώμα μαλλιά, θα τα πλένετε πιο συχνά", λέει. "Με παχύτερα μαλλιά, μπορείτε να παρατείνετε την περίοδο ανάμεσα στα λουσίματα". Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο των μαλλιών σας, ρωτήστε τους hair experts σας την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στα Ikonomakis κομμωτήρια.

 

  1. Μην το παρακάνετε με το conditioner

 

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη μεταξένια, ομαλή αίσθηση που δίνει το μαλακτικό στα μαλλιά, αλλά η υπερβολική χρήση του μπορεί επίσης να συμβάλει στην παραγωγή ελαίων, καθώς τα προϊόντα αυτά συχνά είναι γεμάτα με συστατικά με βάση κάποιο λάδι. "Το πολύ μαλακτικό, ειδικά όταν τα μαλλιά δεν πλένονται σωστά, μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα στα μαλλιά", λέει η Πολκό. "Όσο πιο λεπτά και υγιή είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερη ποσότητα conditioner χρειάζεται να χρησιμοποιείτε. Τα μαλλιά που έχουν υποστεί βαφή και έχουν υποστεί φθορά, αντίθετα, χρειάζονται περισσότερο προϊόν. "Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα στην μέση της παλάμης σας και προσθέστε από εκεί ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

  1. Εφαρμόστε το κοντίσιονερ μόνο στα άκρα των μαλλιών σας

 

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με κοντίσιονερ είναι το μέρος όπου το εφαρμόζετε. "Το μαλακτικό προορίζεται για τα άκρα των μαλλιών", λέει η Polko. "Τα άκρα είναι αυτά που χρειάζονται απαλότητα και αναπλήρωση". Σκεφτείτε το: Τα μαλλιά στις ρίζες σας είναι φρέσκα και νέα (για να μην αναφέρουμε ότι είναι συνδεδεμένα με το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα ενυδάτωσης μέσω των σμηγματογόνων αδένων σας) . Οι άκρες των μαλλιών έχουν πλυθεί και υποστεί styling με θερμότητα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος των μαλλιών, και παίρνουν συχνά το λιγότερα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

 

  1. Χρησιμοποιήστε τους σωστούς τύπους προϊόντων

 

Όλοι οι τύποι προϊόντων δεν θα λειτουργήσουν για τα μαλλιά όλων. "Όταν ένα προϊόν δεν είναι το σωστό, αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να γίνονται πιο λιπαρά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να χαλάσουν το λουκ που περάσατε όλο το πρωί τελειοποιώντας" λέει η Polko. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά τα προϊόντα θα έχουν έλαια που κρύβονται στα συστατικά τους και βαραίνουν σημαντικά τα μαλλιά. Ακόμη και αν απλά εφαρμόζετε το προϊόν στις άκρες, εάν παίζετε με τα μαλλιά σας και έπειτα αγγίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας, θα διανείμετε αυτό το βαρύ λάδι στην κορυφή των μαλλιών. Για να βρείτε το σωστό προϊόν για εσάς, ρίξτε μια ματιά στο μπουκάλι. Πολλές μάρκες είναι πλέον περιγραφικές σχετικά με τους τύπους μαλλιών που είναι καλύτερο για τα προϊόντα και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε από την αγορά αμέτρητων προϊόντων μέχρι να βρείτε τα σωστά για τα δικά σας μαλλιά.

 

  1. Καθαρίστε τις βούρτσες μαλλιών μία φορά την εβδομάδα

 

Όπως και τα πινέλα μακιγιάζ, οι βούρτσες μαλλιών, επίσης, μπορούν να γίνουν αρκετά ακατάλληλες αφού τις χρησιμοποιήσουμε για λίγο. Ως εκ τούτου, πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. "Δεν πλένεις πάντα μόνο τα καθαρά μαλλιά," λέει ο Sparks. "Όταν βουρτσίζετε τα βρώμικα ή λιπαρά μαλλιά, η βούρτσα μαλλιών σας θα πάρει πολλά από αυτά τα υπολείμματα, το έλαιο  και τη συνολική υγρασία και θα τα μεταφέρει στα καθαρά μαλλιά σας." Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα μαλλιά από τη βούρτσα σας και την έχετε ξεπλύνει σωστά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα - ανάλογα και με την ένταση της λιπαρότητας που εμφανίζουν τα μαλλιά σας.

 

  1. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα προϊόντων

 

Αν και το καθημερινό σαμπουάν σας κάνει καλά τη δουλειά του, τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε την αναιρούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κομμωτές συνιστούν πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. "Ένα τέτοιο προϊόν είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αφαιρεί όλα τα υπολείμματα χωρίς να απογυμνώνει πλήρως τα μαλλιά σας από τα φυσικά έλαια", λέει.

 

Αντιμετωπίσετε και εσείς το παραπάνω πρόβλημα; Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των λιπαρών μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ