ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ-IKONOMAKIS

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Αν εσείς, όπως και εγώ, έχετε παραδεχθεί την ήττα σας όταν πρόκειται να φορέσετε παντελόνι στο σπίτι, αλλά δεν είστε έτοιμοι να αφήσετε τις ρίζες σας να βγουν προς τα έξω, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες συμβουλές από επαγγελματίες για να διατηρήσετε το χρώμα σας στο σπίτι, χωρίς τη βοήθεια του κομμωτή σας, που μέχρι τώρα έλυνε όλα σας τα προβλήματα.

1. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ
Ο Jim Markham, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ColorProof Color Care Authority, αναφέρει: "Σας προτείνουμε να αυξήσετε το χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα", λέει. (Δεν υπάρχει πρόβλημα εδώ, καθώς δεν έχουμε ιδιαίτερη όρεξη για αυτό τις τελευταίες ημέρες.)

Σύμφωνα με τον color expert και δημιουργό του #mydentity, Guy Tang, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από εκεί και πέρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα conditioner με χρώμα. "Όλες οι αποχρώσεις μαλλιών, από τα ξανθά μέχρι τα κόκκινα και τα καστανά θα βιώσουν αλλαγές με τη πάροδο του χρόνου", λέει ο Tang. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά μας (όπως το δέρμα μας) έρχονται αντιμέτωπα με μεταλλικά στοιχεία από σκληρό νερό και περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. 

Θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στο σαμπουάν σας, επίσης, συμβουλεύει η hair stylist Olivia Casanova. "Μπορείτε να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας χρώμα χρησιμοποιώντας σαμπουάν σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά ή σαμπουάν με χρώμα που βοηθούν να διατηρήσετε τόνους στα μαλλιά σας", λέει. "Θυμηθείτε ότι οι ψυχροί τόνοι-μοβ, μπλε και πράσινο-εξουδετερώνουν, και οι θερμοί τόνοι ενισχύουν", λέει .


2. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ
Παρόλο που ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να εφαρμόσετε ένα κουτί βαφής στα μαλλιά σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού να πειραματιστείτε. Αρχικά, αν έχετε ανταύγειες, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τις βάψετε στο σπίτι, λέει ο Rodriguez. 

"Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη βαφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια πιο ανοιχτή απόχρωση από αυτή που νομίζετε ότι είστε", λέει. "Αν νομίζετε ότι είστε στο σκούρο καφέ, επιλέξτε καστανό μεσαίου τόνου για τα μαλλιά σας. 

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
"Για να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση της ρίζας, προχωρήστε με μια προσωρινή επιδιόρθωση όπως ένα σπρέι ή πούδρα με χρώμα για να καλύψετε το φυσικό σας χρώμα", συμβουλεύει ο Markham. "Τα προϊόντα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνονται με το λούσιμο και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν γπέρα ​​από τις ρίζες για γρήγορη ενίσχυση χρώματος στα μήκη".

4. ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δυστυχώς, καμία ποσότητα δεν μπορεί να αντισταθμίσει ένα επαγγελματικό βάψιμο στα μαλλιά, οπότε αν δεν αισθάνεστε καλά για τις ρίζες σας μετά από αυτά τα βήματα, η Casanova συνιστά να παίζετε με στυλ και όχι με χρώμα. "Πιάνοντας τα μαλλιά σας πάνω, σε έναν κότσο ή μια κοτσίδα, μπορείτε να κρύψετε πιο εύκολα τη ρίζα ή τα λευκά σας", λέει ο Casanova. 


Ο Markham, εν τω μεταξύ, προτείνει ένα topknot ή πλεξούδες. "Οι πλεξούδες είναι τέλειες στο να αναμιγνύουν τμήματα τρίχας για να βοηθήσουν στην απόκρυψη της εμφάνισης των φυσικών σας μαλλιών", λέει. "Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πειραματιστείτε με αξεσουάρ για τα μαλλιά όπως καπέλα ή μαντήλια για να κρύψετε τις ρίζες σας." Επιπλέον, τα extensions ενδέχεται να βοηθήσουν στην κάλυψη, εάν τοποθετηθούν στρατηγικά.

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε όλα τα επαγγελμαικά προϊόντα που χρειάζεστε για τη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών στο σπίτι!

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.