ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 06, 2020

Γνωρίζατε ότι η παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών παράγει ετησίως 120 δισεκατομμύρια συσκευασίες; Αυτές οι 120 δισεκατομμύρια μονάδες συμβάλλουν στην απώλεια 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνες; Ναι, σωστά διαβάσατε. Ως συντάκτης ομορφιάς που δοκιμάζει και λαμβάνει προϊόντα σε εβδομαδιαία βάση, συχνά απογοητεύομαι από το πόσα πλαστικά και μη ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται στη συσκευασία. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά που χρησιμοποιώ μέχρι το τέλος τα αγαπημένα μου προϊόντα, το κάνω για να ανακυκλώσω τα υπολείμματα στους κατάλληλους κάδους ή τουλάχιστον αυτό που θεωρούσα πως ήταν οι κατάλληλοι κάδοι. Όπως αποδεικνύεται, η ανακύκλωση καλλυντικών συσκευασιών περιλαμβάνει περισσότερη έρευνα και πληροφόρηση από ό,τι νόμιζα.

 

Για να μάθω πώς να ανακυκλώσω τα προϊόντα ομορφιάς μου με τον σωστό τρόπο, έφτασα στον Alex Payne, έναν δημοσιογράφο για το TerraCycle - ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης που προσφέρει μια βιώσιμη λύση για εκείνα τα υλικά που είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν. Διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές του.

 

Συμβουλή # 1: Λάβετε ενημέρωση

 

"Γενικά, η πλαστική ρύπανση αποτελεί βασικό παράγοντα των αρνητικών περιβαλλοντικών συνεπειών που προκύπτουν από την ανακύκλωση των προϊόντων," λέει ο Payne. Ενώ μπορεί να είναι πιο εύκολο να πετάξετε την κενή συσκευασία κραγιόν σας σε οποιαδήποτε παλιά τσάντα απορριμμάτων, η απόρριψή της με τον σωστό τρόπο μπορεί να έχει μακροχρόνιες, θετικές επιπτώσεις στον πλανήτη.

 

Συμβουλή # 2: Μάθετε σχετικά με τους κανονισμούς ανακύκλωσης της πόλης σας

 

Γνωρίζατε ότι οι περιορισμοί ανακύκλωσης διαφέρουν ανάλογα με την πόλη; Γενικά, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από γυαλί, αλουμίνιο και βασικά πλαστικά # 1 και # 2 (όπως μπουκάλια νερού μιας χρήσης και κουτιά γάλακτος) γίνονται αποδεκτά από τα περισσότερα τοπικά προγράμματα. Δυστυχώς, ο Payne εξηγεί ότι πολλές σύγχρονες μορφές συσκευασίας ομορφιάς περιέχουν σύνθετα υλικά που δεν μπορούν να διαχωριστούν ή να υποστούν επεξεργασία από τα περισσότερα δημοτικά κέντρα ανακύκλωσης. "Ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε την ανακυκλωσιμότητα του προϊόντος ομορφιάς σας είναι να αναζητήσετε τα αποδεκτά απόβλητα της πόλης σας. ", λέει.

 

Συμβουλή # 3: Πετάξτε το υπολειπόμενο προϊόν - αλλά όχι στον νιπτήρα

 

Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή όταν ανακυκλώνετε τα προϊόντα ομορφιάς σας. "Ακόμη και αν ένα προϊόν είναι τεχνικά ανακυκλώσιμο μέσω του προγράμματος, οποιοδήποτε προϊόν που απομένει μπορεί να κάνει το αρχικό προϊόν μη ανακυκλωμένο λόγω μόλυνσης", λέει ο Payne. Το χειρότερο είναι ότι, αν κάποιο άλλο ανακυκλώσιμο υλικό συναντήσει το κατάλοιπο, μπορεί επίσης να μολυνθεί και ως εκ τούτου να μην είναι ανακυκλώσιμο. Έτσι, πριν από την ανακύκλωση οποιωνδήποτε προϊόντων ομορφιάς, φροντίστε να πετάξετε οποιοδήποτε παραμένον προϊόν στα σκουπίδια. Το να αδειάσετε τα προϊόντα στο νεροχύτη μπορεί να είναι προβληματικό αν περιέχουν συστατικά όπως μικροσφαιρίδια που μπορούν να συμβάλουν στην μόλυνση της θάλασσας, εξηγεί ο Payne.

 

Συμβουλή # 4: Βρείτε προγράμματα που ανακυκλώνουν τα προϊόντα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν

 

Αν διαπιστώσετε ότι τα προϊόντα σας δεν μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω του δημοτικού προγράμματος, δοκιμάστε να βρείτε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης καλλυντικών που θα κάνει την εργασία για εσάς. Για παράδειγμα, η TerraCycle και η Garnier έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία ενός δωρεάν προγράμματος ανακύκλωσης για όλα τα εμπορικά σήματα φροντίδας δέρματος, περιποίησης μαλλιών και καλλυντικών συσκευασιών. Μπορείτε να ανακυκλώσετε τα προϊόντα σας συνδέοντας το πρόγραμμα, κατεβάζοντας μια δωρεάν ετικέτα αποστολής και στέλνοντας τα προϊόντα σας όπου θα λιώσουν, σφαιροποιηθούν και διαμορφωθούν σε σκληρό πλαστικό για να χρησιμοποιηθούν σε πράγματα όπως παλέτες αποστολής και παγκάκια πάρκων.

 

Συμβουλή # 5: Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε προϊόντα ομορφιάς

 

Μια άλλη εύκολη συμβουλή είναι να αγοράσετε απλά προϊόντα που έρχονται ήδη σε βιώσιμη συσκευασία. Ευτυχώς, υπάρχουν όλο και περισσότερες μάρκες που προσφέρουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης και μην ξεχάσετε να ανακυκλώσετε τις συσκευασίες σας όταν τελειώσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ