ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 10, 2019

Δεν γίνεται απλά να αποκτήσουμε όλοι καθαρό δέρμα;

Κάτι που γνωρίζετε ήδη είναι πως τα μαύρα στίγματα είναι ενοχλητικά. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι τα έχετε καθαρίσει όλα, μια άλλη παρτίδα εμφανίζεται το επόμενο πρωί. Η «σωτήρας» μας είναι η γιατρός Zoe Draelos, δερματολόγος στο Durham της Βόρειας Καρολίνα, η οποία μας έχει οκτώ εύκολους τρόπους για να αποτρέψουμε την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων, μαζί με τρόπους για να φροντίζουμε το δέρμα μας ώστε να μην επιστρέψουν.

Τι προκαλεί τα μαύρα στίγματα;

Προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτά τα σπυράκια, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς δημιουργούνται. «Ένα μαύρο σπυράκι, είναι ένα κηρώδες βύσμα που αποτελείται από σμήγμα, νεκρά κύτταρα του δέρματος και βακτηρίδια που καταλήγουν σε πόρους και τους φράσσουν», λέει η γιατρός. «Στη συνέχεια, καθώς το σμήγμα σιγά-σιγά πιέζεται προς την επιφάνεια του δέρματος για να βγει, έρχεται σε επαφή με τον αέρα, ο οποίος το οξειδώνει και το κάνει μαύρο».

 


Τι διαφορά έχουν από τα λευκά στίγματα;

Σε αντίθεση με ένα μαύρο σημάδι, ένα λευκό σπυράκι έχει ένα πολύ λεπτό στρώμα δέρματος πάνω από το σμήγμα που εμποδίζει την οξείδωση του και επομένως το κρατάει άσπρο. Και επειδή αυτά είναι δύο πολύ διαφορετικά είδη από σπυράκια, πρέπει να αντιμετωπίζονται και ανάλογα. Ορίστε το πώς.


  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου ειδικό για την ακμή.

«Το υπεροξείδιο του βενζολίου, ενώ λειτουργεί καλά και γρήγορα,  μπορεί να καταλήξει να ερεθίσει το ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα», εξηγεί η Dr. Draelos. Αντί για αυτό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ, αφού δεν είναι τόσο σκληρό για το δέρμα, αλλά εξακολουθεί να ανοίγει τους φραγμένους πόρους. «Μπορεί να μην δείτε τα αποτελέσματα τόσο γρήγορα, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό  και θα βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τη δημιουργία νέων μαύρων σημαδιών διατηρώντας τους πόρους σας καθαρούς».


  • Απομακρύνετε το σμήγμα με όξινα προϊόντα.

«Το βύσμα από σμήγμα που έχει κολλήσει στο εσωτερικό του πόρου σας είναι πολύ κολλώδες, οπότε πρέπει πρώτα να το κάνετε πιο ρευστό, ώστε να μπορεί να φύγει», λέει η Draelos. Μέρα παρά μέρα κάντε απαλή απολέπιση στο πρόσωπό σας με ένα πανί που περιέχει που περιέχει μηλικό, γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ. Αυτά τα συστατικά απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους και βοηθούν στη διάσπαση του σμήγματος έτσι ώστε να μπορούν να φύγουν από τους πόρους σας.


  • Πάρτε μία ειδική συσκευή καθαρισμού προσώπου.

«Εάν πλένετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό βενζολίου, υπεροξειδίου ή σαλικυλικού οξέος για περίπου ένα μήνα και εξακολουθείτε να βλέπετε σπυράκια, δοκιμάστε να πάρετε μια ειδική συσκευή καθαρισμού προσώπου», λέει η γιατρός. «Οι γρήγορες δονήσεις του,  βοηθούν να χαλαρώσουν τους φραγμένους πόρους πιο γρήγορα». Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, σας προτείνει τη χρήση της ειδικής αυτής «βούρτσας» κάθε μέρα, αλλά εάν έχετε ευαίσθητο ή / και ξηρό δέρμα, δύο φορές την εβδομάδα είναι ότι πρέπει.

 

  • Χρησιμοποιήστε μάσκα με άργιλο για να μειώσετε την λιπαρότητα.

«Χρησιμοποιώντας μια μάσκα από άργιλο που απορροφά το σμήγμα μία φορά την εβδομάδα για 10 έως 15 λεπτά βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας της λιπαρότητας που έχετε στο δέρμα σας», λέει η Draelos. «Και όσο λιγότερο σμήγμα  έχετε στην επιδερμίδα, τόσο λιγότεροι θα είναι και οι φραγμένοι πόροι σας και λιγότερα τα σπυράκια που θα βλέπετε».


  • Εφοδιαστείτε με ισχυρά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης σας.

Με 25% AHA (αλφα-υδρόξυ οξέα, όπως γαλακτικό και γλυκολικό) και 2% BHA (βήτα-υδροξυ οξέα, όπως σαλικυλικό οξύ), ένας νυχτερινός ορός εμπλουτισμένος με αυτά τα συστατικά, δρα για να αναζωογονήσει το δέρμα σας, απομακρύνοντας τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος σε φραγμένους πόρους.

Αφήστε το σε καθαρό, ξηρό δέρμα για 20 λεπτά, ξεπλύνετε το με ζεστό νερό μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, καθώς αυτή η φόρμουλα μπορεί να είναι έντονη και αργά αλλά σταθερά τα σπυράκια σας θα αρχίζουν να εξαφανίζονται.


Αν δοκιμάζετε κάθε κόλπο ακμής που βρίσκετε για να μειώσετε τα σπυράκια σας, πιθανότατα επίσης θα έχετε στεγνώσετε το δέρμα σας,  πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο ευαίσθητη επιδερμίδα και μαύρα στίγματα. Έτσι φροντίστε να εξισορροπήσετε τις προσπάθειές σας με μια υγιή δόση ενυδάτωσης.

Δεν θέλετε την βαριά ενυδάτωση γιατί δεν ταιριάζει στην επιδερμίδα σας; Μια ελαφριά, αλλά ακόμα αποτελεσματική φόρμουλα, βοηθά στο να καταπραΰνει τις αφυδατωμένες επιδερμίδες. Και όχι, δεν θα σας δώσει ακόμη περισσότερα σπυράκια.


  • Ζητήστε την βοήθεια του δερματολόγου σας.

Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε πρόοδο μετά τη χρήση των παραπάνω για παραπάνω από ένα μήνα και μισό, κλείστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας. Μπορεί να χρειαστεί να απομακρύνετε τα σπυράκια σας χρησιμοποιώντας ειδικές θεραπείες ή να σας συνταγογραφήσει ένα ρετινοειδές, όπως η ρετινόλη, για να επιταχύνει τις διεργασίες του δέρματος.


Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχει ελπίδα για τα ενοχλητικά επίμονα σπυράκια σας. Εσείς απλά, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τα παραπάνω κόλπα στην καθημερινότητά σας.

 

Προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος θα βρείτε στο site ikonomakis.gr, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με μεγάλες προσφορές.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ