ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 23, 2019

Διαβάστε αυτό το άρθρο πριν ξεκινήσετε την ρουτίνα περιποίησής σας απόψε.

Όταν λέμε καθαριστικό προσώπου για την ακμή έρχεται στο μυαλό μας η εικόνα ενός κρεμώδους, πλούσιου καθαριστικού αφρού χωρίς άρωμα; Ή μήπως σκεφτήκατε αμέσως κάποιο προϊόν με υπέροχη μυρωδιά λουλουδιών σε πορτοκαλί, ροζ ή κίτρινο μπουκάλι; Ξέρουμε όλοι ποια είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Επειδή από την αυγή του χρόνου πιστεύατε ότι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της ακμής είναι το σωστό πλύσιμο του προσώπου σας με έντονα καθαριστικά και ενίοτε σκληρά προϊόντα, η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρέπει το δέρμα σας να σας τσούζει μετά την διαδικασία και όταν γίνεται αυτό, δεν έχετε χρησιμοποιήσει το σωστό καθαριστικό.

 

Αλήθεια το πλύσιμο του προσώπου μπορεί να κάνει την ακμή χειρότερη;

Φυσικά, ανάλογα πάντα με το τύπο προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Εάν τα σπυράκια φαίνεται να επιδεινώνονται όσο περισσότερο καθαρίζετε το δέρμα σας, δεν πρέπει να σταματήσετε να πλένετε το πρόσωπό σας εντελώς. Πρέπει να βρείτε την σωστή φόρμουλα.  

«Τα περισσότερα καθαριστικά προσώπου κατά της ακμής είναι γεμάτα με σκληρά απορρυπαντικά που ονομάζονται θειικά άλατα, τα οποία είναι τα ίδια που θα βρείτε στο σαπούνι των πιάτων σας», λέει η Mona Gohara, δερματολόγος στο Yale. Και παρόλο που τα θειικά άλατα είναι αυτά που δίνουν τον ικανοποιητικό αφρό, είναι επίσης από τα χειρότερα συστατικά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πάνω στο δέρμα σας.  

«Τέτοια συστατικά καταστρέφουν τον φραγμό του δέρματος, απομακρύνοντας όλη την υγρασία του, αφήνοντάς το στεγνό και θαμπό», λέει η dr. Gohara. «Και όταν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο και ξηρό, θα επιλέξει να υπερπαράγει σμήγμα, που οδηγεί σε φραγμένους πόρους, σπυράκια, και λιπαρότητα». Έτσι, παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε όπως αυτό αφρίζον καθαριστικό που καίει το πρόσωπό σας βοηθά εξολοθρεύστε τα προβλήματα σας, στην πραγματικότητα, απλά κάνει ολόκληρη την κατάστασή σας εκατό φορές χειρότερη.

 

Τα καθαριστικά για την ακμή λειτουργούν;

«Κανένα καθαριστικό προσώπου που αγγίζει το δέρμα σας για δέκα δεύτερα δεν θα έχει αποτελέσματα έναντι της ακμής», λέει η Gohara. «Στην καλύτερη περίπτωση, θα αφαιρέσει λίγο από το επιφανειακό σμήγμα, αλλά στη χειρότερη περίπτωση, θα σας καταστρέψει τον φραγμό και, με παρατεταμένη χρήση, θα προκαλέσει εξανθήματα, ερεθισμό, ερυθρότητα, λιπαρότητα και επιπλέον σπυράκια». «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το καθαριστικό τους φταίει έως ότου το δέρμα του αρχίζει να «φωνάζει»», λέει.

Φυσικά, για κάθε κανόνα, υπάρχει πάντα μια εξαίρεση, οπότε αν χρησιμοποιείτε ένα από τα κλασικά καθαριστικά για χρόνια, και το πρόσωπό σας είναι πολύ καλό, τότε συγχαρητήρια.

 Ποιο είναι το καλύτερο καθαριστικό για την ακμή;

Αλλάξτε την κλασική σας φόρμουλα που απομακρύνει το σμήγμα, με μία ενυδατική. «Το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή είναι εγγενώς ξηρό και ερεθισμένο , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το θεραπεύσετε με απαλά προϊόντα και να αναπληρώσετε την χαμένη του υγρασία για να μειώσετε τις ρωγμές», λέει.

Τι είδους καθαριστικό προσώπου προτείνουν οι δερματολόγοι για την ακμή;

Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε αν ακολουθείτε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εσάς από τον δερματολόγο σας, κρατήστε την. Αλλά γενικά, όταν μιλάμε για καθαριστικό για την ακμή, η Dr. Gohara λέει πως όσο πιο απαλό, τόσο το καλύτερο. «Μπορεί να είναι αντίθετο με ό, τι λέει ο εγκέφαλός σας, αλλά το καλύτερο πλύσιμο προσώπου για την ακμή είναι ένα κρεμώδες, απαλό, ενυδατικό καθαριστικό χωρίς δραστικά συστατικά», λέει.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε επαγγελματικά προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου σας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ