ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΥΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 21, 2020

Όταν πηγαίνω στο ραντεβού μου για balayage, σταματάω να λούζω τα μαλλιά μου μερικές μέρες πριν - μιλάμε για μαλλιά πέντε ημερών γεμάτα ξηρό σαμπουάν. Εάν ο κομμωτής μου μου πρόκειται να με λούσει, γιατί να το κάνω εγώ;! Ενώ ο κομμωτής μου είναι αξιοθαύμαστα μη επικριτικός για τα λιπαρά μαλλιά μου, πρόσφατα αναρωτιόμουν αν η συσσώρευση του προϊόντος μου και η υπερβολική ποσότητα ελαίου μπορεί να επηρεάζει το χρώμα μου. Για να μάθετε αν είναι καλύτερο να έχετε βρώμικα ή πρόσφατα λουσμένα μαλλιά, απευθυνθήκαμε στον Terri Fe, τον χρωματιστή της Washington DC.


Πρέπει τα μαλλιά σας να είναι βρώμικα ή καθαρά πριν από το βάψιμο;


Ενώ μπορείτε να πάτε με λιπαρά μαλλιά καθαρά για λόγους ευκολίας, είναι πραγματικά το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε για την υγεία των μαλλιών σας. "Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι βρώμικα γιατί τα φυσικά έλαια βοηθούν στην προστασία από τις σκληρές χημικές ουσίες", λέει ο Fe. "Τα έλαια χρησιμεύουν ως πρόσθετη επίστρωση, έτσι υπάρχει λιγότερη ζημιά και θραύση στα μαλλιά και ερεθισμός στο τριχωτό της κεφαλής". Όσο περισσότερο έλαιο υπάρχει στα μαλλιά σας, τόσο περισσότερη προστασία θα έχετε κατά τη διάρκεια του ντεκαπάζ. Ο Fe εξηγεί ότι μετά από τη διαδικασία αυτή, τα μαλλιά σας πλένονται και καθαρίζονται πριν από το ρεφλέ. Με αυτόν τον τρόπο, η συσσώρευση δεν επηρεάζει την πραγματική απολαβή χρώματος.


Επιπλέον, τα καθαρά μαλλιά μπορούν να κάνουν πιο δύσκολη τη δουλειά του κομμωτή σας, ειδικά όταν κάνετε μια τεχνική χρωματισμού όπως balayage. "Εάν τα μαλλιά σας είναι πρόσφατα πλυμένα, θα έχετε περισσότερες ατίθασε τούφες που θα δυσχεραίνουν τη διαδικασία", λέει ο Fe. "Μερικές φορές εφαρμόζω λακ στα καθαρά μαλλιά από μόνος μου, προκειμένου να διευκολύνω την εφαρμογή του χρώματος."


Μπορεί το προϊόν μαλλιών να επηρεάσει τη διαδικασία χρωματισμού;


Αν και τα έλαια δεν θα επηρεάσουν (η Fe λέει ότι δεν πειράζει ακόμη και αν οι πελάτες περνούν δύο εβδομάδες χωρίς να λουστούν), τα προϊόντα για τα μαλλιά είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε. "Ενώ το ξηρό σαμπουάν δεν διακόπτει τη διαδικασία χρωματισμού, μπορεί να αλλάξει την υφή των μαλλιών σας και ως αποτέλεσμα την τεχνική μου", λέει ο Fe. "Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες και να αφήσετε τα άκρα του ελεύθερα από το προϊόν". Εάν χρησιμοποιείτε ορούς anti-frizz, σπρέι ή εργαλεία styling κανονικά, μην αποφασίζετε να ξαφνικά πάτε au naturale μόνο και μόνο επειδή είστε κατευθυνόμενοι προς το σαλόνι. Ο Fe εξηγεί ότι είναι καλύτερο να πάτε στο ραντεβού σας με τα μαλλιά σας να μοιάζουν όπως πάντα. "Πρέπει να γνωρίζω αν σηκώνεστε από το κρεβάτι, κάνετε τα μαλλιά σας σγουρά και τα συντηρείτε μέσα στην εβδομάδα, επειδή αυτό θα αλλάξει το πώς τοποθετώ το χρώμα σας".


Μπορεί το χρώμα σας να ξεθωριάσει αν λουστείτε πολύ σύντομα;


Εδώ είναι το θέμα, μόλις το χρώμα των μαλλιών σας έχει υποστεί επεξεργασία δεν πρόκειται να ξεπλυθεί ή να ξεθωριάσει. Έτσι, μπορείτε να πάτε από το κομμωτήριο στο γυμναστήριο και στο ντους - το χρώμα σας δεν πηγαίνει πουθενά. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα. "Η χρήση σαμπουάν και κοντίσιονερ για τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη φθορά στο χρώμα σας και να διατηρήσετε τον τόνο", λέει ο Fe. "Το πάθος μου είναι το Kérastase Sulfate-Free Shampoo για τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα, επειδή τα μαλλιά μου είναι πάντα ξηρά και δουλεύει θαυμάσια όταν πρόκειται για ενυδάτωση".

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε περισσότερα επαγγελματικά προϊόντα για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ