ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΑΣ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on March 22, 2020

Εντάξει, κατά πάσα πιθανότητα καθαρίσατε και αποστειρώσατε κάθε τετραγωνικό του χώρου διαβίωσης σας πρόσφατα σε μια προσπάθεια να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και να προστατευτείτε από την πανδημία, αλλά σκεφτήκατε για τα προϊόντα μακιγιάζ σας; Έχουμε διαβάσει όλοι για το πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια σε τακτική βάση, αλλά τα μολύβια eyeliner, οι πούδρες σας και οι παλέτες χρειάζονται  και αυτά προσοχή.  Παρακάτω, συζητάμε με τον makeup artist Frankie Padron σχετικά με τις καλύτερες μεθόδους απολύμανσης των προϊόντων σας και πώς να τις εφαρμόσετε στο σπίτι.


Γιατί να καθαρίσετε τα προϊόντα μακιγιάζ σας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να απολυμαίνετε τα προϊόντα μακιγιάζ σας εκτός από τα πινέλα σας, λέει ο Padron. Αρχικά, αν μοιράζεστε προϊόντα στη συλλογή σας με άλλους, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά. "Απολυμαίνω μετά από κάθε πελάτη γιατί χρησιμοποιώ μακιγιάζ για διαφορετικούς ανθρώπους καθημερινά", λέει. Ένας άλλος λόγος για την απολύμανση των προϊόντων σας είναι εάν είστε επιρρεπείς σε ακμή. "Εάν εμφανίζετε σπυράκια, συνιστούμε να καθαρίζετε τα εργαλεία σας μετά από κάθε χρήση, ώστε να αποφύγετε τη διάδοση βακτηρίων".


Πώς να καθαρίσετε τα προϊόντα μακιγιάζ

Σύμφωνα με τον Padron, ένα αντισηπτικά για καλλυντικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον καθαρισμό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας. 


Όσον αφορά στα μολύβια, ο Padron υιοθετεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. "Για τα μολύβια για τα μάτια και τα χείλη, απλώς χρησιμοποιώ μια ξύστρα μετά από κάθε χρήση", λέει. Αυτό, "ακονίζει" επιπλέον και τα προϊόντα σας και καθιστά πιο εύκολη και ακριβή την εφαρμογή τους.


Τι πρέπει να αποφύγετε όταν καθαρίζετε τα καλλυντικά σας

Ο Padron σημειώνει ότι κατά την αγορά των προϊόντων απολύμανσης μακιγιάζ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα. «Θα αποφύγω τη χρήση προϊόντων που έχουν υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ σε αυτά, καθώς μπορεί να στεγνώσουν το μακιγιάζ». Ενώ τα πινέλα και τα σφουγγάρια έχουν τη φήμη για τη συγκράτηση και την εξάπλωση βακτηρίων, είναι σημαντικό να καθαρίσετε και τα υπόλοιπα προϊόντα και εργαλεία στο boudoir σας.

 

Και για να συμπληρώσετε ή να ανανεώσετε τη συλλογή σας, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα ομορφιάς.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ