ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 22, 2019

Και ειλικρινά, το δέρμα μου δεν ήταν ποτέ καλύτερα.

Από τη στιγμή που αγόρασα το πρώτο μου καθαριστικό για την ακμή στο γυμνάσιο, δεσμεύτηκα στο να πλένω το πρόσωπό μου δύο φορές την ημέρα. Σοβαρά, ακόμα και είχα δύσκολη καθημερινότητα και δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, ακόμα και τότε δεν χάλασα αυτό τον ιερό κανόνα.  

Οπότε όταν η αδελφή μου μου είπε ότι το φρέσκο, νεανικό, χωρίς σπυράκια πρόσωπό της  ήταν το αποτέλεσμα πλύσης του προσώπου της μόνο μία φορά την ημέρα, δεν ασχολήθηκα καθώς σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται σε καλά γονίδια που εγώ δεν κληρονόμησα. Αλλά με το πνεύμα της περιέργειας που με διακατέχει, αποφάσισα να δοκιμάσω να πλύνω το πρόσωπό μου μόνο τη νύχτα για ένα ολόκληρο μήνα για να δω το αποτέλεσμα. Θα είχα χάλια πρόσωπο; Θα έπρεπε να αποκηρύξω την αδερφή μου και ενδεχομένως να την μηνύσω; Όπως αποδείχθηκε, δεν χρειάστηκε τιποτα από όλα αυτά, επειδή το δέρμα μου περίεργα προσαρμόστηκε. 

 

Το πείραμα

Ας εξηγήσω τι εννοώ με το «πλύσιμο του προσώπου μου μια φορά την μέρα». Δεν λέω πως έριχνα νερό στο πρόσωπό μου μόνο μία φορά την μέρα κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος. Φυσικά το ξέπλυνα και το πρωί, μόνο και μόνο επειδή το ένιωσα αφύσικο να ξυπνήσω και να βάλω κατευθείαν για την ενυδατική κρέμα και το μακιγιάζ μου. Επίσης, ίσως να μην είμαι μόνη, αλλά αισθάνομαι πιο ξύπνια όταν ρίχνω λίγο νερό στο πρόσωπό μου (ακόμα κι αν είναι για δύο λεπτά). Εννοώ πως δεν το έπλυνα καλά με το καθαριστικό όπως συνήθως θα έκανα.

Σίγουρα φάνηκε περίεργο στην αρχή. Ήταν όλα νορμάλ για λίγο καιρό μέχρι που η ακμή της γνάθου μου, που είναι συνήθως είναι έντονη, εξαφανίστηκε. Και το πρησμένο, θαμπό πρόσωπο μου ήταν, ξαφνικά, πιο φωτεινό και δροσερό.

Παρόλο που περίμενα πως περνώντας οι 30 μέρες, το δέρμα μου θα ξεφλούδιζε, ο μήνας πέρασε και το πρόσωπό μου έμοιαζε σαν πρόσωπο μωρού, χωρίς θαμπή υφή ή σπυράκια, χωρίς κόκκινες κηλίδες, απλά φωτεινό και τέλειο. Μήπως βρήκα τελικά την απάντηση στα δεινά μου; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως ναι.

 

Είναι καλύτερο να πλένουμε το πρόσωπο μας μία φορά την μέρα; 

Χαίρομαι που ρωτήσατε, γιατί τεχνικά, δεν υπάρχει κανένας επίσημος κανόνας ή κατευθυντήρια γραμμή σχετικά με το πόσες φορές θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε μέρα γιατί εξαρτάται τελείως από τον τύπο του δέρματός σας και τι λειτουργεί για εσάς. «Πλένω το πρόσωπό μου μόνο μια φορά την ημέρα, δεδομένου ότι μου αρέσει να δώσω στην επιδερμίδα μου την ευκαιρία να έρχεται στη φυσική της κατάσταση», λέει η δερματολόγος Mona Gohara. «Νομίζω ότι είναι καλό η φροντίδα του δέρματος γίνεται όσο πιο απλουστευμένη γίνεται, γιατί όσα περισσότερα προϊόντα βάζετε στο δέρμα σας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να ερεθιστεί».  

Τι γίνεται να πλένουμε το πρόσωπο 2 με 3 φορές την ημέρα;

Εάν έχετε λιπαρό, επιρρεπές στην ακμή δέρμα, πιθανότατα έχετε οδηγηθεί στο να πιστέψετε ότι το πλύσιμο του προσώπου σας πολλές φορές την ημέρα είναι το κλειδί για το καλό δέρμα, αλλά πιθανόν να κάνετε περισσότερη βλάβη παρά καλό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε κάθε φορά ένα σκληρό καθαριστικό κατά την ακμής». 

Έτσι, παρόλο που το πλύσιμο του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα δεν πρόκειται να σας καταστρέψει (υπό την προϋπόθεση ότι πάντα, χρησιμοποιήστε πάντα μια ενυδατική κρέμα κατόπιν, αφού το νερό στεγνώνει φυσικά το δέρμα σας), η χρήση ενός σκληρού καθαριστικού πολλές φορές, ίσως  κάνε τα πράγματα χειρότερα. Αντ 'αυτού, αναζητήστε ένα κρεμώδες και απαλό καθαριστικό προσώπου.  

 

Το συμπέρασμα. 

Αφού σταμάτησα να πλένω το πρόσωπό μου το πρωί, το δέρμα μου άρχισε να μοιάζει αισθητά καλύτερα. Έχω κυριολεκτικά βγάλει μόνο δύο σπυράκια από τότε που άλλαξα την ρουτίνα μου. Παρόλο που χρησιμοποιούσα πάντα ένα κρεμώδες, εξαιρετικά απαλό καθαριστικό, πιθανότατα έπλενα το πρόσωπό μου περισσότερο από όσο χρειαζόταν. 

Όπως είπα, το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, αλλά αποφάσισα ότι στο δικό μου ταιριάζει το πλύσιμο μόνο μία φορά την ημέρα. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι ιδανικό για εσάς. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσετε εάν το πλύσιμο του προσώπου σας μία φορά την ημέρα δουλεύει, είναι να το δοκιμάσετε. Και αντίθετα με την πλειοψηφία των τάσεων ομορφιάς, δεν υπάρχει πραγματικά ο κίνδυνος για πειραματισμούς εδώ.

 

«Είμαι δερματολόγος εδώ και 14 χρόνια και ποτέ δεν έχω πει ποτέ σε έναν ασθενή ότι έπρεπε να πλένουν το πρόσωπό τους δύο φορές, ανεξάρτητα από την κατάσταση του δέρματός του», λέει η dr.Gohara. «Πιστεύω πραγματικά ότι ο μαγικός αριθμός είναι το ένα  όταν πρόκειται για την φροντίδα της επιδερμίδας». Αλλά, αν ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα σας βοηθάει, συνεχίστε να το κάνετε τότε καλά. 

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να  βρείτε τα απαραίτητα προϊόντα για την περιποίηση του δέρματός σας

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ