ΠΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ FOUNDATION ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ-IKONOMAKIS

ΠΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ FOUNDATION ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Υγρό, κρέμα, πούδρα σε στερεή και loose μορφή - υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι foundation. Με το καθένα να έρχεται σε διαφορετικά φινιρίσματα και επίπεδα κάλυψης, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιο δουλεύει καλύτερα για σένα. Τα mineral θεμέλια παραβλέπονται συχνά, αλλά σύμφωνα με την Meghan Feely, MD, FAAD, πιστοποιημένη δερματολόγο στο New Jersey και τη Νέα Υόρκη, είναι ιδανικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα που αναζητούν κάτι απλό.

 

"Οι ασθενείς με ευαίσθητο δέρμα ή επιδερμίδα επιρρεπή στην ακμή είναι καλό να προτιμούν τα mineral foundations", λέει η Feely, η οποία είναι επίσης κλινικός εκπαιδευτής στο Τμήμα Δερματολογίας του Mount Sinai. "Αυτά τα προϊόντα περιέχουν συχνά λιγότερα πιθανά αλλεργιογόνα, όπως αρώματα και συντηρητικά, όπως τα parabens. Τα mineral foundations είναι επίσης γενικά κοσμετογενή, που σημαίνει ότι δεν φράζουν τους πόρους σας. " Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τύπος foundation είναι ιδανικός για χρήση μετά από τις θεραπείες επανόρθωσης και περιποίησης στις οποίες υποβαλλόμαστε στο ιατρείο του δερματολόγου μας.

 

Πως μπορείτε να εντοπίσετε ένα mineral foundation; Ο Merrady Wickes, makeup artist και beauty director στην αγορά Detox, λέει ότι τεχνικά όλες οι βάσεις περιέχουν κάποια ποσότητα μετάλλων για χρωστική ουσία.

 

"κοιτάξτε τα συστατικά σε οποιοδήποτε προϊόν βάσης και πιθανότατα θα δείτε διοξείδιο του τιτανίου, ψευδάργυρο και οξείδια σιδήρου να περιλαμβάνονται μεταξύ των συστατικών", λέει ο Wickes. "Το mineral makeup είναι κάτι περισσότερο από έναν όρο μάρκετινγκ, αλλά υπάρχουν μάρκες που χρησιμοποιούν μόνο ορυκτές χρωστικές ουσίες σε κάποια σκευάσματα, κάτι που νομίζω ότι είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται".

 

"Ελέγξτε για να δείτε τι άλλο υπάρχει στο προϊόν-άρωμα, ορυκτέλαιο, σκληρά συντηρητικά και συνδετικά υλικά μπορούν ακόμα να είναι παρόντα." Το καθαρό μεταλλικό μακιγιάζ έχει προχωρήσει πολύ από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά. "Οι σκόνες είναι πιο λεπτές και ανεπαίσθητες για καλύτερη κάλυψη και μεταξένια υφή", λέει ο Wickes.

 

Επειδή τα mineral foubdations περιέχουν υψηλότερα επίπεδα μετάλλων που είναι γνωστό πως δρουν ενάντια στις ακτίνες του ηλίου, ο Δρ Feely λέει ότι συχνά θεωρείται ως μια εναλλακτική λύση στην προστασία από τον ήλιο. "Αυτό είναι παραπλανητικό - θα πρέπει πάντα να συνδυάσετε το foundation σας σας με τη φόρμα αντηλιακού που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας", λέει. Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες και είναι καλό να περιέχει SPF 30 και άνω.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας!

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.