ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on May 20, 2020

Το σαμπουάν μου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για πυκνά μαλλιά, και το μαλακτικό μου, το οποίο είναι ειδικό για φριζαρισμένα μαλλιά, είναι η προσωπική μου ντριμ τιμ. Το ντουέτο αυτό εξομαλύνει τα μαλλιά μου, προσφέρει μεταξένια λάμψη και κάνει τα μαλλιά μου να είναι αρκετά πιο εύκολα στο styling. Αλλά μερικές εβδομάδες πίσω, έφτασα στο κάτω μέρος των μπουκαλιών μου στο ντους και αναγκάστηκα να δανειστώ ένα σαμπουάν και μαλακτικό από την μητέρα μου, η οποία έχει τα καλύτερα μαλλιά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Τότε σκέφτηκα: έχει σημασία αν χρησιμοποιώ σαμπουάν και μαλακτικό ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο των μαλλιών μου; Τι θα συμβεί αν αλλάξω τα πράγματα λίγο; Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις συμβουλές της τριχολόγου, πάνω στο θέμα. Δείτε τι είχε να πει για αυτό το αίνιγμα περιποίησης μαλλιών.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;


Πρέπει να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν και μαλακτικό για τον τύπο των μαλλιών σας;

Όταν βλέπετε τα μπουκάλια σαμπουάν να φέρουν ετικέτες όπως "Για Λεπτά Μαλλιά", "Για Όγκο" ή "Για Βαμμένα Μαλλιά", υπάρχει ένας καλός λόγος - οι συνθέσεις σε κάθε μία είναι διαφορετικές. «Ένα σαμπουάν υψηλής ποιότητας θα έχει ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής που έχετε», λέει η James. «Όταν βρέχετε τα μαλλιά εφαρμόζετε το προϊόν στο τριχωτό της κεφαλής, απελευθερώνει ορισμένες ενώσεις που μπορούν να καθαρίσουν, να ενυδατώσουν, να μαζέψουν τον άξονα των μαλλιών ή να αφαιρέσουν έλαια ή βρωμιά. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε την ετικέτα και να βεβαιωθείτε ότι είναι για τον τύπο των μαλλιών σας. " Εξηγεί ότι τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας πρέπει να αντιμετωπίζονται με έξυπνο τρόπο όπως το δέρμα στο πρόσωπό σας. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο δεν θα θέλατε λιπαρές ενυδατικές ουσίες σε λιπαρό δέρμα, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν ενίσχυσης της υγρασίας σε λιπαρά μαλλιά ή σαμπουάν καθαρισμού σε ξηρό τριχωτό της κεφαλής.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;Τι συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή μαλακτικό που δεν είναι για τον τύπο των μαλλιών σας;


Μην ανησυχείτε πάρα πολύ, δεν θα συμβεί τίποτα κακό αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή μαλακτικό που δεν είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο των μαλλιών σας. Πιθανότατα όμως δεν θα έχετε την καλύτερη μέρα μαλλιών που θα μπορούσατε. «Προσωπικά, έχω πολύ λεπτά μαλλιά και όταν δεν χρησιμοποιώ το σαμπουάν μου (το οποίο έχει σχεδιαστεί για τον τύπο των μαλλιών της), τα μαλλιά μου γίνονται επίπεδα και λιπαρά,» λέει η James. «Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος που είχε πυκνά, ξηρά μαλλιά θα χρησιμοποιούσε το μαλακτικό μου, δεν θα ήταν αρκετά βαρύ για να καλύψει τις ανάγκες των μαλλιών του». Κάθε σαμπουάν ή μαλακτικό συσκευάζεται με ορισμένα δραστικά συστατικά που αλληλεπιδρούν με την επιδερμίδα των μαλλιών. Για παράδειγμα, ένα σαμπουάν για ξηρά ή χρωματισμένα μαλλιά θα έχει περισσότερα ενυδατικά λιπίδια και αιθέρια έλαια για τη λείανση της επιδερμίδας, ενώ ένα σαμπουάν ή μαλακτικό για λιπαρά μαλλιά θα έχει σαφή οφέλη που θα αφαιρούν τα έλαια." 

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση των μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ