ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on May 24, 2020

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι στιγμάτων της επιδερμίδας; Μπορεί να είναι δύσκολο να ταξινομήσετε ακριβώς τι είδους ατέλεια αντιμετωπίζετε, αλλά δύο από τις πιο κοινές μορφές είναι τα μαύρα και τα λευκά στίγματα. Ίσως είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτά - το ένα μοιάζει με ένα μικρό, σκοτεινό σημείο, ενώ το άλλο τείνει να μοιάζει περισσότερο με ένα μικρό σπυράκι.

Και τα δύο είναι φραγμένοι πόροι, αλλά το άνοιγμα του πόρου είναι διαφορετικό σε κάθε ένα. Σε ένα μαύρο στίγμα, το μέρος του πόρου στην επιφάνεια του δέρματος είναι τεντωμένο και ανοιχτό. Το μαύρο χρώμα που βλέπετε αποτελείται από νεκρά κύτταρα του δέρματος, βακτήρια και λάδι που οξειδώνεται και κολλάει στον πόρο. 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ;Το λευκό στίγμα είναι επίσης ένας φραγμένος πόρος, αλλά σε αντίθεση με ένα μαύρο, η κορυφή του πόρου δεν είναι τεντωμένη και ανοιχτή. Η επιφάνεια του πόρου είναι κλειστή.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα μαύρα και τα λευκά στίγματα

Εάν έχετε φραγμένους πόρους οποιουδήποτε είδους σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που περιέχει απολεπιστικά συστατικά που δρουν ενάντια στην ακμή, όπως το σαλικυλικό οξύ. 


Για να αποφύγετε το υπερβολικό έλαιο που μπορεί να φράξει τους πόρους, είναι σημαντικό να μην αφυδατώνετε το δέρμα σας με υπερβολικό καθαρισμό (καθαρίστε δύο φορές την ημέρα και εάν μετά αισθανθείτε το δέρμα σας να σας τραβάει αναζητήστε μια πιο ήπια επιλογή) και επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ;

 


Μπορείτε, επίσης, να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας σχετικά με τις επιλογές συνταγογράφησης εάν εξακολουθούν να εμφανίζονται εξάρσεις. Προτεινόμενα διαλύματα όπως κρέμες με βάση τη βιταμίνη Α μπορούν να αποτρέψουν το φράξιμο των πόρων, καθώς και να αποτρέψουν το σχηματισμό μεγαλύτερων αλλοιώσεων ακμής.

Και ό,τι κάνετε, μην πειράζετε κανένα από τα στίγματα αυτά! Η συμπίεση μπορεί να φαίνεται ικανοποιητική πάνω στη στιγμή, αλλά μπορεί να προκαλέσει ζημιά μακροπρόθεσμα.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση της επιδερμίδας σας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ