Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ

Ξέρετε τα breakouts που απλά δεν εξαφανίζονται ποτέ; Έχετε δοκιμάσει τα πάντα και για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από μερικά σπυράκια ή λευκά στίγματα. Οι φραγμένοι πόροι ίσως είναι ο λόγος που το δέρμα σας δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Οι ειδικοί έχουν τα σωστά εργαλεία για να καθαρίσουν τους φραγμένους πόρους. Η δερματολόγος Anna Guanche, πιστοποιημένη από το συμβούλιο και ειδικός ομορφιάς των διασημοτήτων, μοιράστηκε το σχέδιο της για να απαλλαγούμε από τους φραγμένους πόρους μία και καλή. Παρακάτω, θα μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος του δέρματός σας, να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για να καθαρίσετε το δέρμα σας και να στοχεύσετε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε μαύρα και λευκά στίγματα όπως το πηγούνι και η μύτη σας. Επιπλέον, μοιράζεται μερικές οδηγίες για τα προϊόντα που πρέπει να αποφύγετε τελείως.

 

 Τι προκαλεί τους φραγμένους πόρους;

Α) Υπολείμματα δέρματος.

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η βρωμιά αναμιγνύονται με το σμήγμα (έλαιο δέρματος) και φράσσουν τους πόρους σας. «Εάν το βύσμα κερατίνης ή τα νεκρά κύτταρα οξειδώνονται με την έκθεση στο οξυγόνο τότε θα μετατραπούν σε σημάδι», εξηγεί η γιατρός. «Αν το βύσμα δεν εκτίθεται σε οξυγόνο τότε ο φραγμένος πόρος παραμένει ως λευκό σημάδι».

Β) Διαταραχή του κυτταρικού κύκλου.

«Ένας άλλος παράγοντας που συνεισφέρει είναι η διαταραχή του κυτταρικού κύκλου»,  λέει η Dr.Guanche. «Η αυξημένη πίεση, η κακή διατροφή και η έλλειψη σωστής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος μπορούν να προκαλέσουν τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων και να φράξουν τους πόρους».

 

Πώς μπορείτε να απελευθερώσετε τους πόρους σας;

Η Guanche συνιστά χημική απολέπιση για να αφαιρέσετε το σμήγμα από το δέρμα σας. «Η τακτική χρήση του χημικού peeling όπως το γλυκολικό οξύ ή το σαλικυλικό οξύ και οι εκχυλίσεις βοηθούν πάρα πολύ», λέει η Guanche. «Τα κανονικά περιστατικά ακμής ή η μηχανική απολέπιση με μικροδερμοαπόξεση από έναν αισθητικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της συσσώρευσης του σμήγματος στους πόρους».

Η χημική απολέπιση περιλαμβάνει τη χρήση απολεπιστικών με συστατικά όπως AHAs (γλυκολικά και γαλακτικά οξέα) και BHAs (σαλικυλικό οξύ). Η ειδικός προσθέτει ότι οι ρετινόλες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ανάπλασης του δέρματος. Τα καλά νέα για την χημική απολέπιση είναι ότι αυτές οι ενώσεις μπορούν να βρεθούν σε διάφορες μορφές από κρέμες έως λοσιόν και μάσκες. Είναι όλα σχετικά με την εξεύρεση μιας ρουτίνας που λειτουργεί για σας.

Πώς πρέπει να καταπολεμήσετε τους φραγμένους πόρους;

Η τακτική χημική απολέπιση λειτουργεί καλύτερα για τους φραγμένους πόρους στο πηγούνι. «Λατρεύω το σαλικυλικό οξύ», λέε η Dr. Guanche. "

 

 Πώς πρέπει να καταπολεμήσετε τους ουσκωμένους πόρους της μύτης;

Η γιατρός Guanche συνιστά χημική απολέπιση σε συνδυασμό με μια περιστασιακή θεραπεία καθαρισμού των πόρων που θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ποια προϊόντα πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε φραγμένους πόρους;

Πείτε αντίο στις βαριές κρέμες και λοσιόν.

Θα πρέπει να αποφύγετε τις παχιές κρέμες και λοσιόν που θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους. Η ειδικός σημειώνει επίσης ότι μια κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας. «Έχει αποδειχθεί ότι οι δίαιτες που είναι βαριές σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος (shakes, bars κ.λπ.) μπορεί να προκαλέσουν ακμή», εξηγεί. «Κλινικά βλέπουμε αύξηση της ακμής και των φραγμένων πόρων όταν οι ασθενείς καταναλώνουν υψηλές ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων».

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε όλα τα προιόντα που χρειάζεστε για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.