ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ HAIR TONER

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 24, 2019

Οι κομμωτές εξηγούν πώς λειτουργεί και γιατί χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε όταν βάφετε τα μαλλιά σας.

Με πολλά διαφορετικά προϊόντα για βαφή των μαλλιών διαθέσιμα στην αγορά, μπορεί να είναι αδύνατο να γνωρίζετε τι πραγματικά χρειάζεστε. Τα άτομα με βαμμένα μαλλιά ξέρουν πως η βαφή περιλαμβάνει είτε μια διπλή είτε μια μονή διαδικασία (άνοιγμα της φυσικής σας βάσης, εάν χρειάζεται, ακολουθούμενη από την άλλη χρωστική), αλλά μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο υπάρχουν ποικίλες επαγγελματικές και μη λύσεις για να διατηρείτε το νέο σας χρώμα. Σας παρουσιάζουμε το toner μαλλιών. Κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται, δηλαδή τονίζει το χρώμα σας και ελέγχει την θαμπάδα, για να είναι τα μαλλιά σας υγιή. Ωστόσο, ακόμα δεν ξέρει πολύς κόσμος το πως λειτουργεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμβουλευτήκαμε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κομμωτών, συμπεριλαμβανομένης της Kristin Ess, κομμώτριας των διασήμων και ιδρυτή εταιρείας με το όνομα της, της Savanna Palladino και της Sharon Dorram για να μας πούνε για τα toners και πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται.

 

Τι είναι το toner για τα μαλλιά;

Η Ess περιγράφει τους toner ως «το τελικό βήμα στην περιποίηση και το styling των μαλλιών σας». Είναι συνήθως σε gel ή σε φόρμουλα σας gloss για να τονίσει και να δώσει λάμψη στα μαλλιά σας. Η Palladino προσθέτει ότι δεν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Δηλαδή, συνήθως δεν μπορείτε να βγείτε και να αγοράσετε μόνο ένα «toner». Οι ημι-μόνιμες βαφές, τα glosses και τα conditioner, μπορούν όλα να θεωρηθούν toners, επειδή όλα περιέχουν χρωστικές ουσίες που προσαρμόζουν τον τόνο των μαλλιών σας. Συνήθως, η χρωστική στο toner μπορεί να διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη toner;

Ημι-μόνιμες βαφές, πως τα glosses, δίνουν χρώμα χωρίς να ανοίγουν την απόχρωση των μαλλιών. « Τα glosses διαρκούν περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες και δεν υπάρχει διαδικασία για να φύγουν, απλώς ξεθωριάζουν πάνω στα μαλλιά», λέει η Palladino. Δουλεύουν για πελάτες που αλλάζουν χρώμα μαλλιών πολύ συχνά ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο χωρίς τη δέσμευση του μόνιμου χρώματος.

Μωβ και μπλε προϊόντα τόνωσης μαλλιών, όπως τα συνηθισμένα πορφυρά σαμπουάν και conditioners, δρουν κατά της εξασθένισης του χρώματος και των δυσχρωμιών. Τα μωβ προϊόντα τόνωσης είναι ιδανικά για ξανθιές, καθώς η βιολετί χρωστική μειώνει τους κίτρινους τόνους για να κρατήσει το ξανθό ζωντανό, ενώ τα γαλάζια προϊόντα τόνωσης είναι τέλεια για τις σκούρες αποχρώσεις μαλλιών καθώς το μπλε ακυρώνει τους πορτοκαλί τόνους και αυξάνει τη λάμψη στα μαλλιά.

 

Γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται toner για τα μαλλιά και πώς χρησιμοποιείται;

Η Ess λέει: «Οι άνθρωποι επιλέγουν toning glosses για πολλούς λόγους, αλλά το πιο δημοφιλές είναι είτε να διατηρήσουν την απόχρωση που αγαπούν είτε να ρυθμίσουν ζεστούς ή ψυχρούς τόνους σε κάποιο νέο χρώμα». Τα toners  μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν λάμψη, ή να μειώσει την εμφάνιση των σπασμένων άκρων. Η Dorram προσθέτει ότι μπορούν να φέρουν ζωή πίσω σε μαλλιά που φαίνονται θαμπά και να κάνουν το υπάρχον χρώμα πιο ζωντανό.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση toner;

Είναι προϊόντα πολλαπλών χρήσεων που έχουν μια ποικίλα πλεονεκτήματα. Φυσικά, ανανεώνουν και βελτιώνουν την απόχρωση, αλλά προσθέτουν επίσης διάσταση στο χρώμα και εξαλείφουν τον αποχρωματισμό. Ενισχύουν επίσης την τρίχα δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ γύρω της και ισορροπούν τα κενά σε αυτήν κατά μήκος του άξονά της. Τέλος, τα toners προσθέτουν όγκο και λάμψη, κάνοντας πιο πυκνά τα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα σφραγίζουν την επιδερμίδα για να δημιουργήσουν αντανάκλαση και λάμψη.

 

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι ή πρέπει να το κάνει κάποιος επαγγελματίας;

«Αν θέλετε μεγάλη αλλαγή στο χρώμα σας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία», λέει η Ess. «Μπορεί πραγματικά να κάνετε κάποιο λάθος με οποιοδήποτε τέτοιο προϊόν στο σπίτι, ειδικά αν αλλάζετε το φυσικό σας χρώμα». Ωστόσο, σημειώνει επίσης ότι μπορείτε σίγουρα να το εφαρμόσετε στο σπίτι, όσο είστε προσεκτικοί .

Η Dorram συμβουλεύει να προσθέσετε λίγο σαμπουάν στο toner για να γαλακτωματοποιηθεί ανάμεσα στις τρίχες και υποστηρίζει ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, το toner είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι. Απλά πρώτα καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή δοκιμή με ένα μικρό τμήμα των μαλλιών κοντά στον αυχένα του λαιμού σας.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε hair toners, ή κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για να αποκτήσετε την περιποίηση που θέλετε από τους ειδικούς μας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ