ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Οι δημοφιλείς θεραπείες για την περιποίηση των μαλλιών στο κομμωτήριο έχουν τελικά μια όχι και τόσο όμορφη πλευρά.

Η κερατίνη, η πρωτεΐνη που βοηθά στην ενίσχυση της τρίχας για να αποφευχθεί η θραύση, η θερμική βλάβη και το φριζάρισμα, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ισχυρών και υγειών μαλλιών. Ωστόσο, οι θεραπείες κερατίνης, οι θεραπείες στο κομμωτήριο που υπόσχονται μεταξένια μαλλιά, έρχονται εδώ και καιρό με μεγάλες ανησυχίες για την υγεία. Για να πάρουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες κερατίνης, μιλήσαμε με τον κομμωτή των διασημοτήτων Andrew Fitzsimons. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι η κερατίνη; 

Η κερατίνη είναι μια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας. Είναι παντού στα προϊόντα styling για να βοηθήσει στην ενίσχυση των μαλλιών, αλλά ο όρος κερατινοθεραπεία είναι στην πραγματικότητα μια εσφαλμένη ονομασία. «Η θεραπεία κερατίνης είναι μια ημι-μόνιμη θεραπεία ισιώματος μαλλιών που εξομαλύνει και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά», λέει ο Fitzsimons. Όμως ο τρόπος με τον οποίο οι θεραπείες δρουν, δεν είναι αποτέλεσμα της χρήσης κερατίνης.

 

Για να κάνετε τα μαλλιά ομαλότερα και πιο ευαίσθητα, ένα διάλυμα που περιέχει ένα παράγωγο φορμαλδεΰδης ή (το πολύ ασφαλέστερο) γλυοξυλικό οξύ περνάει μέσα από τα μαλλιά για να σπάσει τους δεσμούς και να τα ξανασφραγίσει σε μια ευθεία θέση. Το διάλυμα στη συνέχεια ξηραίνεται με πιστολάκι και σφραγίζεται με ένα σίδερο ισιώματος και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες.

Λέει ότι οι θεραπείες λειτουργούν καλά στους περισσότερους τύπους μαλλιών και το συνιστά σε όποιον θέλει να σταματήσει το ίσιωμα με ισιωτική, να μειώσει το φριζάρισμα ή να ενισχύσει τη λάμψη των μαλλιών του.

Είναι το ίδιο με την ιαπωνική θεραπεία ή το χαλαρωτικό μαλλιών;

Ενώ είναι παρόμοιες με άλλες θεραπείες για ίσιωμα των μαλλιών, οι επεξεργασίες κερατίνης εξακολουθούν να διαφέρουν σημαντικά. Οι ιαπωνικές θεραπείες μαλλιών και οι παραδοσιακοί χαλαρωτικά προϊόντα σπάνε τους δεσμούς των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας θειογλυκολικό αμμώνιο και υδροξείδιο του νατρίου, καθιστώντας τους πιο αποτελεσματικούς στα μαλλιά και επίσης πιο καταστροφικά. Η φάση ανάπτυξης θα είναι επίσης πιο έντονη από ό, τι με θεραπείες κερατίνης, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια γραμμή όταν η φυσική υφή σας επανέλθει.

 

Δεν είναι επικίνδυνη η φορμαλδεΰδη;

Μέρος της ανησυχίας με τις θεραπείες κερατίνης περιστρέφεται γύρω από ένα από τα συστατικά που βρίσκονται στους περισσότερους παραδοσιακούς τύπους θεραπείας, την φορμαλδεΰδη. Τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων το ορίζουν ως ένα άχρωμο, ισχυρό άρωμα που συνήθως χρησιμοποιείται για την κατασκευή οικοδομικών υλικών, οικιακών προϊόντων όπως κόλλα και σανίδες και χρησιμοποιείται ως συντηρητικό όταν διαλύεται σε νερό. Στις θεραπείες κερατίνης, είναι υπεύθυνη για το κλείδωμα των μαλλιών σε αυτή τη νέα ευθεία και ομαλή θέση για μήνες. Αλλά αυτές οι θεραπείες δεν περιέχουν στην πραγματικότητα φορμαλδεΰδη, επειδή, είναι γνωστό καρκινογόνο. Αυτό που περιέχουν αντ 'αυτού είναι συστατικά όπως μεθυλενογλυκόλη, φορμαλίνη, μεθανάλη και μεθανοδιόλη, που απελευθερώνουν την καρκινογόνο ένωση όταν αναμειγνύεται με νερό κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Έτσι, ενώ ο τύπος μπορεί να είναι τεχνικά απαλλαγμένος από φορμαλδεΰδη, στην πραγματικότητα δεν είναι αφού αναμιγνύεται ποτέ με νερό.

Αυτό θέτει σε δυνητικό κίνδυνο όχι μόνο σε εσάς αλλά και στους τεχνικούς στα κομμωτήρια που κάνουν τις επεξεργασίες ξανά και ξανά σε κλειστούς χώρους. Το Κέντρο Ελέγχου Νόσων παραθέτει κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες για την έκθεση σε φορμαλδεΰδη, όπως ο πονόλαιμος, η αιμορραγία από τη μύτη και τα ξηρά μάτια. Το 1987, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ το ταξινόμησε ως μια ουσία που μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο εάν εκτεθεί σε αυτή το άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί επίσης για πιθανούς κινδύνους για την υγεία όσων εκτίθενται σε αυτήν και σημειώνει ότι οι τύποι και τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι είναι φυσικά, οργανικά ή χωρίς φορμαλδεΰδη μπορεί να μην λένε την αλήθεια. είναι Το FDA ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διαβάζουν πάντα την ετικέτα, να ζητούν από τους επαγγελματίες μαλλιών μια λίστα συστατικών και να αναφέρουν όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Αυτές οι αποκαλούμενες θεραπείες κερατίνης μπορούν επίσης να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας με την πάροδο του χρόνου. Ο Fitzsimons λέει επειδή αυτή η θεραπεία απαιτεί υψηλή θερμότητα για να κλειδώσει τα μαλλιά σας στη θέση τους, δεν θα το συνιστούσε για άτομα με εξαιρετικά λεπτά ή κατεστραμμένα μαλλιά. Αν ψάχνετε για μια λιγότερο επιβλαβή θεραπεία, απουσία φορμαλδεΰδης, ρωτήστε το κομμωτήριο σας εάν χρησιμοποιούν μια θεραπεία που περιέχει γλυοξυλικό οξύ. Δεν ισιώνει τα μαλλιά τόσο καλά (είναι περισσότερο για την τόνωση της λάμψης και την καταπολέμηση του φριζαρίσματος), αλλά είναι επίσης πολύ ασφαλέστερο.

Πόσο διαρκούν οι θεραπείες κερατίνης;

Ο βασικός κανόνας των θεραπειών κερατίνης είναι να παραμείνουν μακριά από το νερό και το πιάσιμο τα μαλλιά για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να δημιουργήσετε μια κάμψη στις πρόσφατα ισιωμένες τρίχες σας. Ο Fitzsimons λέει ότι το κλειδί για τη διατήρηση της θεραπείας για όσο το δυνατόν περισσότερο είναι η χρήση ενός σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα κατά τις ημέρες που λούζετε τα μαλλιά σας.

 

Αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να εξετάσει μερικά βασικά πράγματα πριν από το ραντεβού. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να ισιώσετε τα μαλλιά σας διατηρώντας τα παράλληλα προστατευμένα χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα και τεχνικές. Έτσι μια θεραπεία κερατίνης μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή», λέει. «Ανάλογα με την ιδιαίτερη υφή των μαλλιών σας, μια διαφορετική θεραπεία, μπορεί να είναι καλύτερη». 

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε επαγγελματικά προϊόντα για τα μαλλιά ή κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS στο Χαλάνδρι για μια μοναδική θεραπεία περιποίησης των μαλλιών σας. 

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.