ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ-IKONOMAKIS

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ

Φοβάμαι την αλλαγή των ρολογιών στο τέλος του χειμώνα γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι ο, τι καλύτερο. Όσο φοβερό κι αν είναι, πρέπει να υπάρχει "πορεία προς τα εμπρός" για να έχουμε "πτώση", όπου μπορούμε να έχουμε μια επιπλέον ώρα ύπνου. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα καλό χωρίς κακό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κακό και να γυρίσουμε τα ρολόγια προς τα εμπρός μία ώρα. Αλλά, από τη φωτεινή πλευρά, αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια επιπλέον ώρα της ημέρας. Δεδομένου ότι το πρόσωπό μου θα εκτίθεται σε περισσότερο ηλιακό φως από ό,τι έχει συνηθίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ήμουν περίεργη αν υπήρχαν τυχόν αλλαγές που θα έπρεπε να κάνω στην ρουτίνα φροντίδας του δέρματός μου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, κάλεσα τους ειδικούς.

 

Πρώτα βήματα: αντηλιακό. Είναι ο χρυσός κανόνας περιποίησης του δέρματος, πως όλοι πρέπει να φορούν αντηλιακό κάθε μέρα. Το 90% της γήρανσης προέρχεται από απροστάτευτη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η δερματολόγος Mona Gohara, MD, δήλωσε στο Well + Good σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Dear Derm.

 

Υπάρχουν δύο είδη αντιηλιακών: χημικά και φυσικά. Η Δρ Gohara λέει ότι αν βλέπετε λέξεις όπως η avobenzone και το octinoxate στην ετικέτα, είναι ένα χημικό αντιηλιακό. Σημειώνει επίσης ότι τα χημικά αντιηλιακά έχουν την κλασική αντηλιακή μυρωδιά "piña colada". Αν βλέπετε στην ετικέτα οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο τιτανίου, είναι ένα φυσικό αντηλιακό. Τα χημικά αντιηλιακά δρουν απορροφημένα στο δέρμα, ενώ τα φυσικά αντιηλιακά αποτελούν φυσικό φράγμα στο δέρμα. Υπάρχουν επίσης αντηλιακά που έχουν τόσο χημικά όσο και φυσικά στοιχεία.

 

Η Δρ Gohara συνιστά χημικό αντηλιακό για άτομα με ακμή ή λιπαρό δέρμα. Το φυσικό αντηλιακό είναι καλύτερο για εκείνους με έκζεμα και ευαίσθητο δέρμα. «Ψάξτε για ένα ευρύ φάσμα SPF 30 ή υψηλότερο», λέει η Δρ Gohara. "Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να έχει μια ετικέτα. Αυτή τη στιγμή έχω εμμονή με την προβιοτική αντηλιακή κρέμα. Είναι ένα φυσικό αντιηλιακό με υψηλό και συμβαίνει επίσης να κάνει το δέρμα μου να δείχνει πραγματικά καλό ακόμη και χωρίς μακιγιάζ.

 

"Προστατεύστε τον εαυτό σας με SPF, καπέλα και εφαρμόστε ξανά το SPF κάθε δύο έως τρεις ώρες αν βρίσκεστε σε άμεση έκθεση στον ήλιο", λέει ο Kerry Benjamin, αισθητικός και ιδρυτής του skin layering. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας δεν έχει λήξει επειδή αυτό μπορεί να το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό. (Ναι, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος μπορούν να λήξουν!)

 

Και μην σταματήσετε στο πρόσωπό σας. Ο Benjamin λέει ότι πρέπει να το εφαρμόζετε και στα χέρια, στον αυχένα και στο στήθος σας. "Αυτές είναι περιοχές που συχνά παραβλέπονται και η πρώτες που δείχνουν σημάδια γήρανσης", λέει.

 

Ο Benjamin λέει ότι τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη ή βιταμίνη Α μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία, οπότε μπορεί να θέλετε να αποφύγετε να τα χρησιμοποιείτε ή απλά βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε εάν συνεχίσετε τη χρήση.

 

Συνιστά επίσης να προσθέσουμε έναν αντιοξειδωτικό ορό στην ρουτίνα μας. "Το απόθεμα σε αντιοξειδωτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση", λέει. "Συνιστώ πάντα να εφαρμόζετε έναν ορό με αντιοξειδωτικά μέσα στο SPF και στη συνέχεια μπορείτε να αναζητήσετε SPF που περιέχουν αντιοξειδωτικά. "

 

Εάν πρόκειται να χάσω μια ώρα ύπνου, τουλάχιστον μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία για να αγοράσω περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

 

Εάν συμφωνείτε και επιθυμείτε να προστατεύστε το δέρμα σας περισσότερο, τώρα που ανοίγει ο καιρός, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.