ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ-IKONOMAKIS

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

Όλοι έχουμε μια φίλη μας που φαίνεται να έχει αίμα γοργόνας. Η φίλη μας που μπορεί να κουρευτεί τη μια μέρα και να έχει πυκνά μαλλιά μέχρι τη μέση την επόμενη. Αλλά για πολλούς από εμάς, η ανάπτυξη των μαλλιών είναι μια μακρά, μερικές φορές απογοητευτική διαδικασία. Και αφού αντιμετωπίσετε το άγχος που έρχεται με τη ζωή κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, ίσως να αισθανθήκατε ότι χάνετε μαλλιά αντί να κερδίζετε πόντους τελευταία. Παρακάτω, τρεις ειδικοί για τα μαλλιά αναιρούν τους κοινούς μύθους για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Μύθος ανάπτυξης μαλλιών # 1: Τα συχνά κουρέματα κάνουν τα μαλλιά να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Ναι, «τα κουρέματα μας επιτρέπουν να διατηρούμε υγιέστερα μαλλιά που δεν ξεθωριάζουν», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Matrix, Nick Stenson, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα μαλλιά σας θα μεγαλώσουν με ταχύτερο ρυθμό.

Μύθος ανάπτυξης μαλλιών # 2: Το σαμπουάν σας κάνει τα μαλλιά σας να πέφτουν.

Σύμφωνα με τον Δρ. Serkan Aygin, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Δερματολογίας που ειδικεύεται στις θεραπείες απώλειας μαλλιών, είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνετε έως και 100 τρίχες την ημέρα. Όταν κάνετε μασάζ με σαμπουάν στα μαλλιά σας, μπορεί πραγματικά να τονώσετε το τριχωτό της κεφαλής, λέει.

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ


Μύθος ανάπτυξης μαλλιών # 3: Το βούρτσισμα των μαλλιών τα κάνει πιο υγιή.

Εάν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά ή / και με λάθος τύπο βούρτσας, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσεTE ζημιά. "Τα μαλλιά είναι όπως κάθε άλλη ίνα - για παράδειγμα το μαλλί - και είναι επιρρεπή σε φθορά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θραύση", λέει ο Δρ Aygin. "Η τριβή από πολύ βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη φθορά."

Μύθος ανάπτυξης μαλλιών # 4: Τα μαλλιά όλων αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό.

«Στην ιδανική περίπτωση, τα μαλλιά μεγαλώνουν μισή ίντσα το μήνα και έξι ίντσες το χρόνο», λέει ο Δρ Aygin. Ωστόσο, "ορισμένοι άνθρωποι έχουν ταχύτερο / βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης." Το πόσο γρήγορα μεγαλώνει η τρίχα σας μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με την Sunnie Brook, επαγγελματία κομμωτή και πρεσβευτή της μάρκας Biolage, αυτά περιλαμβάνουν τη γενετική, την ηλικία, τις συνθήκες υγείας και την εγκυμοσύνη.

Ένας άλλος παράγοντας θα μπορούσε να είναι το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. «Ένα λίγο γνωστό γεγονός είναι ότι τα φυσικά καστανά μαλλιά συχνά μεγαλώνουν γρηγορότερα από τα φυσικά ξανθά μαλλιά που τείνουν να είναι πιο λεπτά και εύθραυστα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θραύση και βραδύτερη ανάπτυξη», λέει ο Stenson.

 

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΜύθος ανάπτυξης μαλλιών # 5: Τα συμπληρώματα θα κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν.

Αυτό δεν είναι τόσο "μαύρο και άσπρο". Η Brook λέει ότι έχει δει ότι οι πελάτες έχουν επιτυχία με συμπληρώματα βιοτίνης και κολλαγόνου όταν λαμβάνονται με συνέπεια. Ο Δρ Aygin, ωστόσο, λέει ότι τα συμπληρώματα λειτουργούν συνήθως καλύτερα για άτομα που έχουν ήδη ανεπάρκεια σε ορισμένες βιταμίνες. «Συνεργαστείτε με έναν γιατρό για να διαπιστώσετε εάν έχετε ανεπάρκεια ή όχι», λέει.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση των μαλλιών!

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.