ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on May 06, 2020

Μια φορά κι έναν καιρό, βρήκα ένα σαμπουάν και μαλακτικό που έκαναν τα μαλλιά μου να λάμπουν, έθρεφαν τις ρίζες μου και έδιναν στα μαλλιά μου μεταξένια λάμψη. Όμως, ξαφνικά, οι τέλειες τούφες μου σταμάτησαν να έχουν την εντυπωσιακή εμφάνιση που είχα λατρέψει. Οι τούφες μου ήταν άτονες και θαμπές και ο όγκος μου ανύπαρκτος. Επειδή η ρουτίνα μου δεν είχε αλλάξει, άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως, είχα αποκτήσει "ανοσία" στα προϊόντα μαλλιών μου. Παρακάτω συγκεντρώσαμε συμβουλές από τον επικεφαλής χημικό του Color Wow Hair, Dr. Joe Cincatta και τον celebrity hair stylist, Jill Buck από το Nine Zero One Salon. 

 

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;Μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε ανοσία στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας;

Στην πραγματικότητα, όχι. Ο Δρ Cincatta εξηγεί ότι επειδή τα μαλλιά σας δεν είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν μπορούν εν γνώσει τους να είναι ανθεκτικά ή άνοσα στο σαμπουάν και το μαλακτικό σας. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μαλλιά είναι νεκρά όταν είναι κατεστραμμένα και δεν μπορούν να επισκευαστούν», λέει. Αλλά παρόλο που τα μαλλιά μας δεν μπορούν να αναπτύξουν μια πραγματική ασυλία στα αγαπημένα μας προϊόντα, τα σκέλη μας μπορούν να αρχίσουν να αποκρίνονται διαφορετικά σε αυτά. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Δρ Cincatta, είναι ότι τα σαμπουάν συχνά περιέχουν συστατικά όπως πολυμερή ενυδάτωσης, σιλικόνες, κεριά και έλαια που δημιουργούν συσσώρευση στα μαλλιά με την πάροδο του χρόνου. «Αυτή η συσσώρευση σιλικόνων, κεριών και πολυμερών στην επιφάνεια των μαλλιών μπορεί να την προκαλέσει 1.) να χάσουν τη φυσική τους λάμψη, καθώς το φως δεν αντανακλάται σωστά, 2.) να προσθέσει υπερβολικό βάρος στα μαλλιά και να προκαλέσει πτώση και απώλεια όγκου , και 3.) αλλάξει την υφή των μαλλιών σας, ώστε να μην έχει πλέον τη μεταξένια υφή όταν περνάτε ανάμεσα τα δάχτυλά σας. "

Ο Buck προσθέτει ότι η ξαφνική αλλαγή του τρόπου εμφάνισης και αίσθησης των μαλλιών σας θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η διατροφή, το περιβάλλον και οι επιλογές του styling σας. «Το μέρος που ζεις ή ο καιρός (σκεφτείτε: ξηρό ή υγρό κλίμα) μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά επειδή ο αέρας και το νερό αλλάζουν», λέει. "Για παράδειγμα, το να ζεις δίπλα στον ωκεανό μπορεί να σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι πλέον πολύ υγρασία, αλλά πρέπει να προσθέσεις ένα επιπλέον προστατευτικό θερμότητας." Το νερό μπορεί επίσης να έχει διαφορετικές συγκεντρώσεις ανόργανων συστατικών σε αυτό, οπότε η αλλαγή του σαμπουάν σας για την καταπολέμηση παραγόντων όπως το χλώριο, που μπορεί να κάνει τα μαλλιά να αισθάνονται σαν άχυρο.

Πώς να επαναφέρετε τα μαλλιά σας

Μπορεί να έχετε ρυθμίσει το σαμπουάν και το μαλακτικό σας στο περιθώριο, αλλά μην ανησυχείτε γιατί με μερικά κόλπα μπορείτε να επαναφέρετε τα μαλλιά σας και να επιστρέψετε στη χρήση των αγαπημένων σας προϊόντων. «Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με μοναδικό σκοπό να καθαρίσετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας», λέει ο Δρ Cincatta. Εξηγεί ότι ένα σαμπουάν χωρίς σιλικόνη που μπορεί να αποβάλει τη συσσώρευση θα αφήσει τα μαλλιά σας να αισθάνονται ανανεωμένα. 

 

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;Μια άλλη συμβουλή; Αφήστε τα μαλλιά σας λίγο λιπαρά. «Κάντε μια πρόκληση χωρίς σαμπουάν και αφήστε τα μαλλιά σας να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση πριν προσθέσετε περισσότερο προϊόν», λέει ο Buck. "Για μία εβδομάδα πλύνετε μόνο τα μαλλιά σας με νερό, κάντε απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής σας με τα δάχτυλά σας και προσθέστε ένα μαλακτικό στα άκρα." Μόλις λήξει η περίοδος αποτοξίνωσης, μπορείτε να αξιολογήσετε πώς αισθάνεσθε τα μαλλιά σας και να επιλέξετε ένα σαμπουάν με βάση το τι χρειάζονται τα μαλλιά σας, όπως όγκο ή υγρασία. Ποιος ξέρει, μετά την αποτοξίνωση των μαλλιών σας μπορεί να βρείτε ένα νέο αγαπημένο σαμπουάν και μαλακτικό.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ