ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΛΠΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on October 14, 2019

Είναι κάτι που πιθανώς ποτέ δεν είχατε σκεφτεί, αλλά το νερό στην περιοχή σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σας. Και με όλα όσα λέγονται για την υγεία μας, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να φιλτράρουν το πόσιμο νερό τους, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το φιλτράρισμα του νερού με το οποίο κάνουμε μπάνιο, αποτελεί και αυτό μία επιλογή.

Ίσως έχετε παρατηρήσει, ειδικά αν έχετε ζήσει ποτέ σε περιοχή με σκληρό νερό, ότι το νερό με το οποίο πλένεστε καθημερινά, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα και τα μαλλιά σας. Προσωπικά, όταν μετακόμισα στο Λονδίνο, παρατήρησα ότι το δέρμα μου έγινε πολύ ξηρότερο και συχνά το νιώθω πιο σφιχτό ή να με τρώει μετά το ντους. Σίγουρα, θα μπορούσε να οφείλεται σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά κάθε φορά που γυρίζω πίσω στο πατρικό μου, διαπιστώνω ότι το δέρμα μου αλλάζει και πάλι.

 

«Το πρόβλημα με το σκληρό είναι το νερό είναι ότι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις μεταλλικών στοιχείων, ιδιαίτερα ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου , τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την υγρασία της επιδερμίδας μας ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος που έχουμε.  Αυτά τα μεταλλικά συστατικά, είναι μεγάλα και επικάθονται στην επιδερμίδα μας, πράγμα που επιδεινώνει την ξηρότητα και μετατρέπει ακόμα και το πιο λιπαρό τύπο δέρματος, σε πιο ξηρό», λέει η γιατρός Jane Leonard.

Όχι μόνο τα μέταλλα προσκολλώνται στο δέρμα, αλλά δυσκολεύουν επίσης τα προϊόντα καθαρισμού με αφρό, να κάνουν τον αφρό τους και να ξεπλένονται. Επομένως, εάν ζείτε σε μια περιοχή με σκληρό νερό, ίσως να μην πλένετε καλά τα προϊόντα σας που βάλατε στο ντους, το οποίο με τη σειρά του ενδέχεται να επηρεάζει το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Όχι μόνο τα φίλτρα στο ντους μπορούν να αφαιρέσουν αυτά τα στοιχεία, γιατί μερικοί τείνουν να φιλτράρουν μόνο τα σωματίδια βρωμιάς πράγμα περιττό γιατί ήδη συμβάλει η ροή της βρύσης σε αυτό, αλλά βρήκαμε κάποιο που ισχυρίζονται ότι αφαιρεί τα μέταλλα και έχει πάνω από 100 κριτικές πέντε αστέρων στο internet.

 

 

Αυτό το φίλτρο απομακρύνει το 99,9% του χλωρίου και μαλακώνει το νερό του ντους. Είναι εύκολο να το συνδέσετε είτε στην κορυφή είτε στο κάτω μέρος του τηλέφωνου του ντους σας. Αν αυτή είναι η μικρή αλλαγή που χρειάζεται για να αποφύγω το ξηρό δέρμα μου για πάντα, σίγουρα θα επενδύσω σε αυτό.

Αν έχετε ακόμα όμως ξηροδερμία στο τριχωτό σας και αίσθημα κνησμού, ψάξτε για προϊόντα με τα παρακάτω συστατικά.

Κατάλληλο για ευαίσθητους τύπους δέρματος, είναι ένα λάδι χωρίς σαπούνι, γιατί αποδεικνύεται κλινικά ότι ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα εναντία στην ξηρότητα που προκαλεί το σκληρό νερό.

 

 

 

 

Ένα καθαριστικό με 95% συστατικά που προέρχονται από τη φύση, με εκχύλισμα aloe vera είναι ιδανικό και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και ενυδατωμένη.

Βεβαιωθείτε ότι απομακρύνετε το πλεονάζον προϊόν καθαρισμού από το τριχωτό της κεφαλής σας. Τέτοια προϊόντα περιέχουν νερό micellar και σαλικυλικό οξύ για να συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και της βρωμιάς που φράσσει τους πόρους άρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ξηρό, ερεθισμένο τριχωτό.

 

 

 

 

Επίσης υπάρχουν ειδικά καθαριστικά σαμπουάν που βοηθούν στην εξισορρόπηση του τριχωτού της κεφαλής, την αποφυγή ερεθισμού και κνησμού.

Εάν υποφέρετε από πιτυρίδα, μπορείτε αν δοκιμάσετε μία θεραπεία ήπιας απολέπισης του τριχωτού, μαζί  με εκχύλισμα μέντας και χαμομηλιού που απαλύνουν και ηρεμούν τον ερεθισμό.

Για κάθε τύπο επιδερμίδας και μαλλιών μπορείτε να βρείτε όσα χρειάζεστε στο  site ikonomakis.gr, στις καλύτερες τιμές και με μοναδικές προσφορές.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ