Η ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on January 13, 2020

Έχουμε ανάγει την σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μας σε σωστή επιστήμη - είναι στα προϊόντα για τα μαλλιά μας όπου τα πράγματα είναι λίγο πιο συγκεχυμένα. Η σωστή σειρά είναι αφρός, όρος ενυδάτωσης και στη συνέχεια θερμότητα; Τι γίνεται αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι για τα μαλλιά; Εκτός από το σαμπουάν και το κοντίσιονερ, το υπόλοιπο της νυχτερινής ρουτίνας μετά το ντους μοιάζει περισσότερο με ένα τυχαίο πείραμα παρά μια ρουτίνα.

 

Για να φτάσουμε στην λύση αυτού του μυστηρίου των μαλλιών και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε το άψογο στυλ που έχουμε όταν φεύγουμε από το κομμωτήριο, η Jill Engelsen, hair expert στο Butterfly Studio Salon και artist της L'Oréal Professionnel, μοιράστηκε τη σωστή σειρά για να εφαρμόσετε στα μαλλιά σας όλα τα προϊόντα.

 

Η ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΒΗΜΑ # 1: Spray για Ξεμπερδέμα+ Βούρτσισμα

Αν υποθέσουμε ότι ξεκινάτε τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας μόλις βγείτε από το ντους με υγρά, φρεσκολουσμένα μαλλιά, το πρώτο βήμα είναι να τα ξεμπλέξετε και να τα βουρτσίσετε. Η Ένγκελσεν λατρεύει το L'Oréal Professionnel Vitamino Χρώμα A-OX 10 σε 1, εάν έχετε μαλλιά στα οποία έχει εφαρμοστεί βαφή. "Αυτό κρατάει τα μαλλιά σας στη βέλτιστη κατάσταση και ενεργεί ως βάση για τα άλλα προϊόντα." Απλά κρατήστε την εφαρμογή σας στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνει το τριχωτό της κεφαλής σας λιπαρό.

 

ΒΗΜΑ # 2: Μους ή σπρέι για όγκο

Έπειτα ακολουθεί το δομικό σας προϊόν για να προσθέσετε λίγο όγκο και ζωή στις τούφες σας. Όχι μόνο ένα τέτοιο προϊόν προσθέτει όγκο στα μαλλιά σας, αλλά βοηθά επίσης το στυλ σας να διατηρηθεί καλύτερα και για περισσότερο διάστημα. Δοκιμάστε Matrix Total Results High Amplify Foam Volumizer Mousse. Τα προϊόντα για όγκο πρέπει να επικεντρώνονται στις ρίζες και στα  μήκη των μαλλιών σας - όχι τόσο στα άκρα.

 

ΒΗΜΑ # 3: Προστατευτικό θερμότητας ή λάδι

Για το τρίτο και τελευταίο βήμα πριν τελειώσετε τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας ή αρχίσετε το styling με θερμότητα, εφαρμόστε ένα προστατευτικό θερμότητας ή λάδι στα άκρα των μαλλιών σας. "Αυτό είναι για να προστατεύεται η τρίχα από ζημιές και να διατηρεί το φινίρισμα λείο και πολυτελές," εξηγεί η Engelsen.

 

Ανάλογα με τον τύπο ή το λουκ των μαλλιών που προσπαθείτε να επιτύχετε, ίσως θέλετε να παραλείψετε κάποιο προϊόν - για παράδειγμα, εάν δεν χρησιμοποιείτε θερμά εργαλεία, δεν χρειάζεστε θερμική προστασία. "Τα προϊόντα θα πρέπει πάντα να είναι εφαρμοσμένα με την ίδια σειρά, ακόμα κι αν παραλείψετε ένα από τα βήματα, απλά συνεχίστε στο επόμενο", λέει η Engelsen.

 

Προϊόντα που ορισμένοι τύποι μαλλιών πρέπει να αποφεύγουν

Αν έχετε λεπτά μαλλιά, θα θέλετε να αποφύγετε τα προϊόντα που θα ζυγίζουν τις τούφες σας και θα τα αναγκάσουν να πέσουν. Αυτό περιλαμβάνει βαριά προϊόντα όπως κρέμες, τα οποία μπορούν επίσης να αφήσουν τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται λιπαρά και λαδωμενα.

 

Τα σγουρά μαλλιά, από την άλλη πλευρά, μπορούν να επωφεληθούν από την αποφυγή των ξηρών προϊόντων. "Πιθανότατα δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως ένα σπρέι για όγκο ή ένα σπρέι για ξηρό styling, καθώς τα σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά ήδη σε σύγκριση με τα ίσια ή κυματιστά μαλλιά", λέει η Engelsen.

 

Ρίζες εναντίον άκρων

Αν εφαρμόσετε έλαια στις ρίζες των μαλλιών σας, θα είναι σαν να μην έχετε λουστεί εξαρχής. Για να διατηρήσετε τα άκρα σας ενυδατωμένα και τις ρίζες σας δίχως λιπαρότητα, η Engelsen μας έδωσε την λύση. "Για τις ρίζες, θέλετε να σε επιλέξετε μους ή σπρέι για όγκο, σε βρεγμένα μαλλιά. Σε στεγνά μαλλιά, ένα σπρέι υφής όπως το L'Oréal Professionnel Tecni.Art  μπορεί να προσθέσει όγκο και σχήμα ", λέει. "Αν τα χρησιμοποιούσατε στα άκρα θα μπορούσε να κάνει τα μαλλιά πάρα πολύ σκληρά για να τα βουρτσίσετε".

 

Και όσον αφορά στα άκρα των μαλλιών σας, "θέλετε ένα προϊόν λείανσης όπως μια κρέμα ή λάδι για να δημιουργήσετε ένα υγιές και λαμπερό τελείωμα".

 

Τώρα που γνωρίζετε την σωστή σειρά εφαρμογής τους, επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε όλα τα επαγγελματικά προϊόντα που χρειάζεστε!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ