Η ΣΚΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ FOUNDATION;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on May 21, 2020

Η σκιά ματιών εφαρμόζεται πριν ή μετά το foundation; Πουθενά δεν αναφέρεται στο βιβλίο κανόνων μακιγιάζ ότι η μία μέθοδος είναι καλύτερη από την άλλη. Δυστυχώς, είμαι μια δια βίου, σταθερή πιστή της εφαρμογής του foundation πριν τη σκιά - που είναι πολύ πιο εύκολη κατά την προσωπική μου άποψη. Όμως, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην άλλη πλευρά του επιχειρήματος, που ζουν με την εφαρμογή της σκιάς ματιών πριν το υπόλοιπο μακιγιάζ. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις συμβουλές των makeup artists, Priscilla DiStasio και Ashlee Glazer, πάνω στο θέμα, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου εφαρμογής.

 

Η ΣΚΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ FOUNDATION;Το επιχείρημα: Εφαρμόστε τη σκιά ματιών πριν από το foundation

Η γενική συναίνεση και για τις δύο makeup artists ήταν ότι τοποθέτηση της σκιάς ματιών πριν από το foundation είναι η πιο σωστή - ειδικά όταν πρόκειται για τη χρήση glitter η έντονων χρωμάτων. «Οτιδήποτε είναι πολύ loose ή ενδέχεται να δημιουργήσει ακαταστασία, θα το εφαρμόσω πριν το foundation», λέει ο Glazer. «Το Glitter εφαρμόζεται πάντα σε γυμνό δέρμα, γιατί μπορεί να καθαριστεί εύκολα.» Όταν το glitter εφαρμόζεται μετά το foundation, κινδυνεύετε να κολλήσετε τη χρωστική ουσία στη βάση σας και να χρειαστεί να κάνετε εκ νέου εφαρμογή. «Μου αρέσει να κάνω πρώτα τα μάτια γιατί μπορώ να κάνω άφοβα λάθη δίχως να επηρεαστεί η άψογη βάση που θα δημιουργήσω στη συνέχεια.»

Εκτός από τον ευκολότερο καθαρισμό, η DiStasio λέει ότι όταν εφαρμόζει πρώτα τη σκιά ματιών, η τελική της εμφάνιση καταλήγει να είναι ελαφρύτερη και πιο φυσική, ειδικά όταν πρόκειται για ένα no-makeup makeup look. "Όταν βάφετε το πρόσωπό σας πρώτα, καταλήγετε με ένα υπερβολικά αψεγάδιαστο και αφύσικο αποτέλεσμα - οι ατέλειες όμως είναι όμορφες", λέει η DiStasio. "Όταν επικεντρώνεστε πρώτα στα μάτια, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεστε δέκα κιλά κονσίλερ, αλλά λίγη κάλυψη."

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι καλλιτέχνες μακιγιάζ προτιμούν να εφαρμόζουν πρώτα τη σκιά; Τους δίνει την ελευθερία να πειραματίζονται με την εμφάνισή τους και να δημιουργούν ή να τονίζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς προχωρούν. «Εάν πρόκειται να κάνω ένα smokey eye look, θα επιτρέψω στον εαυτό μου να το δημιουργήσω σταδιακά αντί να βάζω μαύρο χρώμα από την αρχή», λέει η DiStasio.

 

Η ΣΚΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ FOUNDATION;


Το επιχείρημα: Εφαρμόστε το foundation πριν τη σκιά

Ενώ και οι δύο καλλιτέχνες μακιγιάζ υποστηρίζουν την πρώτη τεχνική, είμαι εδώ για να θέσω ένα αντίθετο επιχείρημα. Φοράω σκιά ματιών μέρα με τη μέρα - ως επί το πλείστον με glitter - και δεν έχω εφαρμόσει ποτέ τη σκιά ματιών πριν από το foundation μου. Η συλλογιστική μου; Είναι απλώς περιττό. Η καθημερινή μου σκιά ματιών είναι είτε ένα ελαφρύ ουδέτερο χρώμα στο βλέφαρό μου (ίσως από το bronzer ή το ρουζ μου) είτε μια όμορφη στρώση glitter που εφαρμόζω με το δάχτυλό μου. Όχι μόνο είναι ευκολότερο (και πολύ, πολύ πιο γρήγορο) για μένα να κάνω απλώς τη σκιά ματιών και το bronzer ταυτόχρονα, αλλά σπάνια αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα. Και αν το κάνω, απλώς θα το σκουπίσω με ένα μεγάλο πινέλο μακιγιάζ.

Ένας άλλος λόγος που μου αρέσει να δουλεύω πρώτα στο πρόσωπό μου; Φαίνεται πιο "σωστό" να δουλεύεις από μεγαλύτερο σε μικρότερο. Λατρεύω την ομορφιά και μπορώ να περιηγηθώ με σιγουριά στην τσάντα μακιγιάζ, αλλά δεν είμαι επαγγελματίας καλλιτέχνης μακιγιάζ. Το βρίσκω δύσκολο να απεικονίσω τι θέλω για τη σκιά ματιών μου όταν η επιδερμίδα μου είναι γυμνή. Το σχήμα των φρυδιών μου και το κονσίλερ μου καθιστούν πολύ πιο εύκολο να αποκρυπτογραφήσω πόσο ψηλά πρέπει να πάει η σκιά ματιών μου και πόσο παχύ θέλω το eyeliner ή τη σκιά μου να είναι κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων μου. Επιπλέον, εάν κάνω πρώτα τη σκιά ματιών και έπειτα πρέπει να επιστρέψω και να εφαρμόσω το κονσίλερ κάτω από τα μάτια (από το οποίο χρησιμοποιώ πολύ), βρίσκω τον εαυτό μου να βρωμίζει τη σκιά ματιών μου, να μουτζουρώνει τις γραμμές μου κλπ. Ίσως είναι μόνο η προσωπική μου προτίμηση, αλλά θεωρώ ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη. 

 

Όποια τεχνική και αν προτιμάτε, μπορείτε να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ