VIEW CART Continue shopping

Η ΡΕΣΒΕΡΑΤΡΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 21, 2019

Οι άνθρωποι σας λένε πως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα είναι καλό για σας. Αυτό είναι χάρη σε ένα αντιοξειδωτικό στο σταφύλι που ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να πιείτε 1.000 μπουκάλια κρασιού την ημέρα για να πάρετε αρκετή ρεσβερατρόλη για να καρπωθείτε τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία, όπως η προστασία από τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη και τα σημάδια γήρανσης. Όσον αφορά την ορατή γήρανση, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να λάβετε τα οφέλη του σταφυλιού για την φροντίδα του δέρματος.

Τα προϊόντα με εκχύλισμα ρεσβερατρόλης προορίζονται για χρήση κατά των πιο δύσκολων περιοχών του δέρματός σας, ή κάποιων ξαφνικών παθήσεων όπως σπυράκια, ερυθρότητα και άλλα ζητήματα που προκαλούνται από άγχος. Δεν μιλάμε τόσο για μια ενυδατική κρέμα από μόνη της, όμως είναι κάτι πρόσθετο για τη ρουτίνα σας όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

«Θα σταματήσει κάθε ερεθισμό που θα έχετε στο δέρμα σας προτού προκαλέσει πάρα πολύ ζημιά», μου είπε η Dr.Nadine Pernodet. «Όταν έχετε φλεγμονή στο δέρμα σας, θέλετε να την σταματήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν δημιουργήσει ζημιά. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα μπορούσε να σταματήσει οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα και γι 'αυτό πρέπει να ενισχύσετε τον φραγμό του δέρματος».

  

Τι είναι η ρεσβερατρόλη;

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βρεθεί στο δέρμα των σταφυλιών, στα φιστίκια, στα μούρα και ακόμη και στην μαύρη σοκολάτα. Στην περιποίηση της επιδερμίδας, ωστόσο, λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για την καταπολέμηση της γήρανσης. «Ανακαλύφθηκε ότι η ρεσβερατρόλη είναι ένα μόριο που ενεργοποιεί την sirtuin 1, βοηθώντας στην επιδιόρθωση», εξηγεί η Pernodet. «Αυτό το γονίδιο μακροζωίας έχει ανακαλυφθεί πιο ενεργοποιημένο σε ανθρώπους που ζουν πάνω από 100 χρόνια». Στα προϊόντα, η ρεσβερατρόλη είναι χημικά συνδεδεμένη με σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια.  

Η Dr. Lesley Rabach, ειδικός πλαστικός χειρουργός και υπεύθυνη φροντίδας δέρματος στην Νέα Υόρκη, προσθέτει ότι η ρεσβερατρόλη ως αντιοξειδωτικό «προστατεύει το DNA του κυττάρου από βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες» και «εξουδετερώνει αυτές τις ελεύθερες ρίζες μειώνοντας έτσι και επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης και της κυτταρικής βλάβης που προκαλούν καρκίνο του δέρματος».

 

Γιατί είναι η ρεσβερατρόλη ωφέλιμη για το δέρμα;

«Η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία και το στρες», λέει η Rabach. Επιπλέον, μπορεί να σχηματίσει διαλυτά πολύπλοκα μόρια με ορισμένα μεταλλικά ιόντα, απενεργοποιώντας τα έτσι ώστε να μην μπορούν να παράγουν ελεύθερες ρίζες. Η δράση αυτή, σε συνδυασμό με την ισχυρή αντιοξειδωτική της ικανότητα, καθιστά την ρεσβερατρόλη εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση της βλαπτικής δράσης των ελεύθερων ριζών που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος.

Η Rabach προσθέτει ότι η ρεσβερατρόλη διεγείρει επίσης τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Είναι ουσιαστικά ένα χρυσωρυχείο αντι-γήρανσης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του δέρματος από τα επιβλαβή ένζυμα και τη βελτίωση της λειτουργίας των ινοβλαστών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία υγιούς κολλαγόνου. 

 

Ποια προβλήματα του δέρματος αντιμετωπίζονται καλύτερα με ρεσβερατρόλη;

Η ρεσβερατρόλη είναι ωφέλιμη για την αποκατάσταση και πρόληψη της βλάβης σε όλους τους τύπους δέρματος. Βοηθάει με την ερυθρότητα, την ανομοιογενή, ανώμαλη υφή και τη θαμπάδα. Είναι δύσκολο να επισημάνουμε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους η ρεσβερατρόλη είναι υπεύθυνη για αυτές τις δράσεις, αλλά είναι ένα ευεργετικό συστατικό που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για τα μακροπρόθεσμα, αντιγηραντικά αποτελέσματα της.

Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα αντιγήρανσης και περιποίησης της επιδερμίδας σας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ