Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΑΡΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΛΟΥΚ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 21, 2019

Στις 3 Ιουλίου, η Καλιφόρνια έγινε το πρώτο κράτος που θέσπισε νομοθεσία που απαγορεύει τη διάκριση βάσει φυσικών χτενισμάτων. Τώρα, η Νέα Υόρκη ακολούθησε, με την υπογραφή του Διοικητικού Συμβουλίου του Andrew Cuomo της Συνέλευσης Bill 07797, η οποία «απαγορεύει τη φυλετική διάκριση βασισμένη σε φυσικά μαλλιά ή χτενίσματα», στο νόμο. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία: Οι μαύρες γυναίκες έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να σταλούν στο σπίτι λόγω των μαλλιών της.

Ο νέος αυτός νόμος που υπεγράφη στις 12 Ιουλίου εδραιώνει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που εισήγαγε η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο, η οποία ζητούσε την προστασία του δικαιώματος των πολιτών να έχουν «φυσικά μαλλιά, αξεσουάρ μαλλιών, πλεξούδες, κόμπους Bantu, Afros, και / ή το δικαίωμα να κρατάς τα μαλλιά σε μια άθικτη ή untrimmed κατάσταση».

 

Το νομοσχέδιο είναι μια τροποποίηση του νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια για όλους τους σπουδαστές, η οποία επιβεβαιώνει ότι η φυλετική διάκριση επεκτείνεται σε «χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συνδέονται ιστορικά με τη φυλή, συμπεριλαμβανομένων αλλά χωρίς να περιορίζονται στην υφή των μαλλιών και στα χτενίσματα».

Στην Καλιφόρνια, το συγκρίσιμο νομοσχέδιο είναι γνωστό ως The CROWN Act (CROWN Act) (CROWN σημαίνει Δημιουργία ενός Σεβαστού και Ανοιχτού Κόσμου για τα Φυσικά μαλλιά), μια πρωτοβουλία του συνασπισμού CROWN που καθοδηγείται από την Εθνική Αστική Λίγκα, Χρώμα της Αλλαγής, Δυτικό Κέντρο για το Δίκαιο και τη Φτώχεια, και Dove). Αναφέρει ότι οποιαδήποτε πολιτική στο χώρο εργασίας που απαγορεύει τα hairstyles όπως afros, πλεξούδες και άλλα, έχουν ασυνήθιστο αντίκτυπο στα μαύρα άτομα, καθώς αυτές οι πολιτικές είναι πιο πιθανό να αποτρέψουν τους Μαύρους υποψήφιους και να επιβαρύνουν ή να τιμωρήσουν τους Μαύρους υπαλλήλους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

 

Το μέλος της Συνέλευσης της Νέας Υόρκης Tremaine Wright, μαύρη γυναίκα που έχει φορέσει τα μαλλιά της για 17 χρόνια, λέει σε δήλωσή της ότι «ήταν αποφασισμένη για την νομοθετική αυτή αποκατάσταση» και θέλει να δει το νόμο CROWN που διεξήχθη στο κράτος της. «Είμαι πολύ περήφανη που το έκανα αυτό και που η Νέα Υόρκη να είναι από τις πρώτες πολιτείες που έχουν περάσει αυτό το ιστορικό νομοσχέδιο»,  ανέφερε.

 

Επισκεφθείτε το eshop ikonomakis.gr για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης των φυσικών μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ