ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΡΟΛΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 24, 2019

Πάντα νομίζαμε πως τα ρόλεϊ είναι ένα vintage εργαλέιο styling, κάτι το οποίο χρησιμοποιούσε η γιαγιά μας. Με μια φαινομενικά άπειρη σειρά από ράβδους, σίδερα και άλλα υψηλής τεχνολογίας εργαλεία μαλλιών, τι θα μπορούσαν να κάνουν τα ρόλεϊ που δεν το έχουμε ήδη πετύχει με τα νέα εργαλεία; Η απάντηση φαίνεται να είναι ο επιθυμητής όγκος και τελικά, η ευκολία στην χρήση τους.  

Έπειτα από τον πειραματισμό με τα θερμαινόμενα ρόλεϊ, είδαμε πόσο όγκο πραγματικά απέκτησαν τα ίσια μαλλιά, που συνήθως δεν κρατάνε τις μπούκλες για πολύ ώρα. Σε στεγνά μαλλιά, χρειάστηκαν 10 λεπτά για να τα τοποθετήσουμε και να τα αφήσουμε να κρυώσουν όσο κάναμε το μακιγιάζ μας. Είχα ελεύθερα τα χέρια μου και δεν χρειάστηκε να ανησυχώ για το πόσα δευτερόλεπτα πρέπει να τα αφήσω ή να χρησιμοποιώ το ένα χέρι για να κρατάω τα μαλλιά στην θέση τους. Είναι το πιο εύκολο κόλπο για την πρωινής ρουτίνα ομορφιάς μου.

Ο κομμωτής των διασήμων David Lopez, ο οποίος συνεργάζεται με τις Ashley Graham και Hailey Baldwin, είναι ένας μεγάλος φίλος της χρήσης των θερμαινόμενων ρόλεϊ. «Με τα θερμαινόμενα ρόλεϊ, έχω μεγαλύτερο έλεγχο του στιλ και της μπούκλας των μαλλιών, ενώ είναι επίσης εξαιρετικά απαλά για τα μαλλιά και αυτό είναι πολύ καλό εάν ανησυχείτε για τα βαμμένα σας μαλλιά», λέει. «Αν και είναι εξαιρετικά ήπια, έχετε έντονο αποτέλεσμα».

Πόση ώρα θα πρέπει να τα κρατήσετε για να μην βλάψετε τα μαλλιά σας;

«Δεν θα αφήσετε τα ρόλεϊ για αρκετή ώρα ώστε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Όσα λένε για την θερμική βλάβη, είναι όλα ψέματα», λέει ο Lopez. «Χρειάζονται περίπου 12 λεπτά για να κρυώσουν οι μπούκλες, αν και έχω δει αποτελέσματα και μέσα σε 5 λεπτά. Για να διατηρηθεί περισσότερο το στιλ, αφήστε τα μαλλιά σας για περίπου 15 λεπτά για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε».

 

Πώς προετοιμάζει κανείς τα μαλλιά του για να τα εφαρμόσει;  

Το κλειδί είναι τα απόλυτα στεγνά μαλλιά. «Μετά, προετοιμάστε τα με αφρό, ώστε η θερμότητα από τα ρόλεϊ να ενεργοποιήσει το προϊόν και να δώσει σταθερό κράτημα. Τέλος, πριν τυλίξω κάθε τμήμα γύρω από τους θερμούς κυλίνδρους, ψεκάζω με σπρέι μαλλιών και βουρτσίζω».  Μπορούν όλοι οι τύποι μαλλιών να χρησιμοποιήσουν θερμαινόμενα ρόλεϊ ;

«Ναι! Αν και για τα φυσικά σγουρά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να τα χτενίσετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τα ρόλεϊ»,  επιμένει ο Lopez.

 


Ποιες άλλες συμβουλές έχετε για τη χρήση τους;

«Μερικές φορές τυλίγω τα μαλλιά γύρω από τα ρόλεϊ όπως θα έκανα με το ψαλίδι για μπούκλες, επειδή θέλω να κάνω λίγο πιο φυσικό το look, με πιο ανάλαφρες μπούκλες», λέει ο Lopez. «Αν έχετε μακριά μαλλιά, σηκώστε έναν ρόλεϊ και τυλίξτε μία τούφα γύρω από τον κύλινδρο σαν να ήταν ψαλίδι και σφίξτε. Μόλις κρυώσει, αφήστε το και θα πετύχετε μία μακριά, χαλαρή μπούκλα».


Μπείτε στο site ikonomakis.gr για να βρείτε όλα τα εργαλεία και τα προϊόντα styling για τα μαλλιά σας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ