ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟ CONCEALER ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ FOUNDATION;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on May 09, 2020

Το Concealer είναι το MVP στην τσάντα μακιγιάζ μου. Από την κάλυψη της ακμής και των μαύρων κύκλων μέχρι της προσθήκη λάμψης στα μάτια, είναι η εύχρηστη μαγική "γόμα" που μπορεί σχεδόν να τα κάνει όλα. Ενώ το concealer θα είναι για πάντα και πάντα το βασικό στοιχείο στη ρουτίνα μακιγιάζ μου, έχω μάθει ότι η μέθοδος εφαρμογής μου δεν ταιριάζει πάντα με αυτή των επαγγελματιών. Βλέπετε, εγώ, όπως η senior editor, Jillian Selzer, εφαρμόζω το concealer πριν από το foundation. Αλλά οι celebrity makeup artists Angela Calisti και Cassandra Garcia διαφωνούν. Παρακάτω, αναλύουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε πλευρά αυτής της ερώτησης επιδερμίδας.

 

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟ CONCEALER ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ FOUNDATION;Το επιχείρημα: Concealer μετά το foundation

Σύμφωνα με την Calisti, το foundation πρέπει να εφαρμόζεται πρώτο - ειδικά όταν προσπαθείτε να καλύψετε τον αποχρωματισμό του δέρματος, την ακμή ή άλλα σημάδια. "Η εφαρμογή κονσίλερ στη συνέχεια δίνει ένα πιο άψογο φινίρισμα, σας βοηθά να καθαρίσετε το περίγραμμα και μπορεί να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε σε προβληματικές περιοχές", λέει. «Το να εφαρμόζετε το concealer μετά το foundation θα σας βοηθήσει να δείτε πού πρέπει να προσθέσετε φωτεινότητα στο πρόσωπο - μερικές φορές χρειάζεστε concealer σε περιοχές εκτός από τα κάτω από τα μάτια». Η Calisti εξηγεί ότι όταν εφαρμόζετε πρώτα το κονσίλερ σας, το προϊόν θα μπορούσε να απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής σας, να αφαιρέσει την κάλυψη και να αφήσει τις κηλίδες ή τον αποχρωματισμό σας πιο ορατό.

Η Garcia συμφωνεί με αυτήν τη μέθοδο. «Μπορώ να εφαρμόζω foundation ή ενυδατική κρέμα με χρώμα με τα χέρια μου για να δω πώς οξειδώνεται και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το αν θα χαλάσω την τέλεια εφαρμογή που είχα κάνει στο κονσίλερ μου από κάτω.» Ένας άλλος λόγος που θα επιλέξει την πρώτη τεχνική; Της επιτρέπει να αυξήσει την κάλυψη πάνω από τους μαύρους κύκλους και να προσφέρει περισσότερη ανάμειξη υγρών. «Όταν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, το κονσίλερ είναι το πιο σημαντικό - είναι η τελευταία πινελιά. Θα σας προσφέρει την καλύτερη κάλυψη, οπότε θέλετε χρόνο για να την τελειοποιήσετε. "

 

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟ CONCEALER ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ FOUNDATION;

 


Το επιχείρημα: Το concealer πριν το foundation

Ενώ η Selzer και εγώ βλέπουμε και τις δύο πλευρές στο επιχείρημα, εφαρμόζουμε και οι δύο το concealer πρώτα όταν κάνουμε το καθημερινό μας μακιγιάζ. Προσωπικά, βρίσκω ότι όταν ξεκινώ με το κονσίλερ, η τελική μου εμφάνιση είναι πιο λαμπερή, δροσερή και ελαφριά. Μόλις το εφαρμόσω, διαπιστώνω ότι σπάνια χρειάζομαι foundation. Και αν θέλω να το προσθέσω, η κάλυψή μου καταλήγει να είναι πολύ πιο ελαφριά και εστιάζει αυστηρά σε προβληματικές περιοχές.

Ένας άλλος λόγος για την εφαρμογή concealer πριν από το foundation; Μπορεί να εμποδίσει το κονσίλερ σας να μην καταλήξει σε λεπτές γραμμές. «Πάντα βρίσκω ότι το κονσίλερ μου θα εγκατασταθεί σε λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια ή το μέτωπό μου όταν εφαρμόζω πρώτα το foundation», λέει η Selzer. «Η τοποθέτηση ενός κονσίλερ εξαλείφει πρώτα το πρόβλημα.» Προσθέτει ότι το να δοθεί στο προϊόν μια στιγμή για να στεγνώσει πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του foundation είναι το κλειδί.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ