ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on January 19, 2020

Εάν αρχίζετε να βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ιδέα της χρήσης ελαίων στο πρόσωπό σας  (ουσιαστικά, πηγαίνοντας εναντίον όσων έχετε πει ποτέ), ίσως αναρωτιέστε ποιο λάδι προσώπου θα πρέπει να προσθέσετε στην ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας σας πρώτα. Υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές επιλογές για έλαια προσώπου εκεί έξω. Η επιλογή μας; Αργανέλαιο. Είναι εύκολο στη χρήση και ασφαλές για την πλειοψηφία των τύπων δέρματος. Παρακάτω, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση αργανέλαιου στο πρόσωπό σας σύμφωνα με την δερματολόγο Jennifer Herrmann, MD.

 

Είναι το αργανέλαιο καλό για το πρόσωπό σας;

 

Ναί! Το έλαιο argan περιέχει δύο βασικά ακόρεστα λιπαρά οξέα: ολεϊκό και λινελαϊκό οξύ. "Το ολεϊκό οξύ μπορεί να βοηθήσει τα άλλα δραστικά συστατικά να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα, ενώ το λινολεϊκό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της υγρασίας του δέρματος μέσω της σύνθεσης κεραμιδίου (τα κεραμίδια αποτελούν βασικό συστατικό του υγιούς, ενυδατωμένου δέρματος)", εξηγεί η Δρ Herrmann. Επιπλέον, τα λινολεϊκά οξέα δείχνουν ότι συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της φλεγμονής στο δέρμα.

 

Μπορεί το αργανέλαιο να φράξει τους πόρους σας;

 

Αχ, ναι. Η ερώτηση για το μυαλό όλων! Σύμφωνα με την Δρ. Herrmann, "Υπάρχουν μερικές πολύ μικρές μελέτες στην ιατρική βιβλιογραφία που υποδηλώνουν ότι σε μερικούς ασθενείς μια τοπική κρέμα με αργανέλαιο βοήθησε στη μείωση της λιπαρότητας στο δέρμα", λέει η Δρ. Herrmann. Και θεωρητικά, το λινολεϊκό οξύ στο αργανέλαιο θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση της ερυθρότητας σε εκείνους με φλεγμονώδη ακμή ή κόκκινα εξογκώματα.

 

Αλλά (υπάρχει πάντα ένα "αλλά," έτσι;), σε γενικές γραμμές, η Dr. Herrmann συστήνει σε εκείνους με ακμή ή σε εκείνους που ανησυχούν για τους φραγμένους πόρους να αποφύγουν την υπερβολική εφαρμογή λαδιών, επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος φραγμένων πόρων.

 

Μπορώ να χρησιμοποιώ καθημερινά αργανέλαιο στο πρόσωπό μου;

 

Για όσους έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε το αργανέλαιο σας μερικές φορές την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ερυθρότητα ή ερεθισμό. Όσο για όλους τους άλλους; Το αργανέλαιο είναι καλό να χρησιμοποιείται σε τακτική βάση ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. "Τα αντιοξειδωτικά στο αργανέλαιο μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τους βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση τη νύχτα", λέει η Dr. Herrmann.

Τα οφέλη για το δέρμα δεν σταματούν εκεί. Το αργανέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη Ε. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν τον τόνο του δέρματός σας και να προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών (ο πρόδρομος σε όλα από την ακμή έως τα πρώτα σημάδια γήρανσης).

 

Μπορεί το αργανέλαιο να μειώσει τις ρυτίδες ή να ελαφρύνει το δέρμα;

 

Θυμηθείτε πώς η Δρ. Herrmann είπε ότι το αργανέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος και στην αύξηση των κεραμιδιών; "Όπως και πολλά φυτικά έλαια, το αργανέλαιο βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών" , προσθέτει η Δρ Herrmann.

 

Όσο για το δέρμα, η Δρ Herrmann λέει ότι τα αντιοξειδωτικά στο αραγανέλαιο, ειδικά η βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν να φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Τούτου λεχθέντος θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που ελαφρύνουν την υδροκινόνη, το κοζικό οξύ και την αρβουτίνη.

 

Έτοιμες να εντάξετε το αργανέλαιο στην ρουτίνα περιποίησης σας; Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε τα καλύτερα επαγγελματικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ