ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΠΡΕΙ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on April 21, 2020

Χρησιμοποιούμε συχνά θερμότητα στα μαλλιά μας. Σκεφτείτε το πιστολάκι, το σίδερο, το μπουκλωτήρι - το φριζάρισμα δεν φεύγει έτσι εύκολα και το ξέρετε. Για να αποφευχθούν οι κατεστραμμένες (ή τηγανισμένες) τούφες και η ψαλίδα, το προστατευτικό θερμότητας είναι ο καλύτερός μας φίλος. Λίγοι ψεκασμοί ή εφαρμογή κρέμας και υποτίθεται ότι τα μαλλιά σας παραμένουν υγιή και χωρίς ζημιές. Αλλά πώς λειτουργεί ένα τέτοιο προϊόν; Και είναι πραγματικά απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το λεγόμενο προστατευτικό θερμότητας αν χρησιμοποιείτε ήδη κρέμες και ορούς; Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις συμβουλές της celebrity hairstylist, Jill Buck από το Nine Zero One Salon.

Χρειάζομαι προστατευτικό θερμότητας;

Η απάντησηq Ναι - 100%. «Είτε επιλέγετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, είτε να κάνετε styling με θερμότητα, τα μαλλιά σας είναι ακριβώς όπως το δέρμα σας», λέει η Buck. «Χρειάζεται υγρασία για να μην στεγνώνουν και γίνουν εύθραυστα». Ενώ το σαμπουάν και το μαλακτικό σας μπορούν να σας βοηθήσουν να θρέψετε τα μαλλιά σας, να ισορροπήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να αποκαταστήσετε την εξωτερική στιβάδα των μαλλιών, η εφαρμογή προστατευτικού θερμότητας είναι το κλειδί για την πρόληψη περαιτέρω ζημιάς ή ξηρότητας. "Είναι σχεδιασμένο να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε οποιαδήποτε θερμότητα πριν από τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας."

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΠΡΕΙ;

 


Όταν πρόκειται για εφαρμογή, φροντίστε να εστιάσετε το προϊόν στα άκρα των μαλλιών σας. «Οι ρίζες των μαλλιών σου ξαναγεμίζουν με έλαια πιο συχνά από τα μήκη και τα άκρα των μαλλιών σου», λέει η Buck. "Εφαρμόστε το προϊόν πιο έντονα σε χρωματικά επεξεργασμένα ή πορώδη τμήματα και χρησιμοποιήστε επιπλέον ποσότητα στη γραμμή των μαλλιών σας." Εξηγεί επίσης ότι μόλις εφαρμόσετε προστατευτικό θερμότητας, τα μαλλιά σας προστατεύονται για το styling της ημέρας και την ανανέωση της επομένης ημέρας. "Ο στόχος είναι να αφήσετε τα φυσικά έλαια σας να ρέουν στα μαλλιά σας και να διατηρήσετε μια σταθερή ισορροπία παραγωγής ελαίου, αλλά αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξανά θερμότητα για να ανανεώσετε τις μπούκλες σας, είστε εντάξει χωρίς να χρησιμοποιήσετε επιπλέον προϊόν."

Είναι το Heat Protectant ο μόνος τρόπος προστασίας των μαλλιών σας;

Είναι γνωστό ότι έχουμε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών πολλαπλών βημάτων με λάδια, κρέμες και ορούς. Με τόσα πολλά στρώματα μεταξύ του καυτού εργαλείου και της επιφάνειας των μαλλιών, είναι πραγματικά απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό θερμότητας; Σύμφωνα με την Buck, τα άλλα προϊόντα θα προσθέσουν υγρασία και κάποια προστασία, αλλά ένα πραγματικό προστατευτικό θερμότητας είναι πάντα απαραίτητο. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει και άλλα προϊόντα. "Ένα προστατευτικό θερμότητας θα προσθέσει ενυδάτωση και λάμψη επιπλέον της προστασίας - η διαφορά είναι αισθητή."

 

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΠΡΕΙ;Παρόλο που η χρήση προστατευτικού θερμότητας είναι ο χρυσός κανόνας για υγιή μαλλιά, υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιή και δυνατά. Η Buck συνιστά τη χρήση μιας ενυδατικής μάσκας μαλλιών μία φορά την εβδομάδα για να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Μια άλλη συμβουλή; Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο ισιώματος με ένα πέρασμα ως εργαλείο styling. «Ένα πέρασμα σημαίνει ότι οι πλάκες θερμαίνονται ομοιόμορφα και θα χρειαστεί μόνο ένα πέρασμα για να γίνει η τέλεια μπούκλα ή να εξομαλυνθεί η υφή των μαλλιών σας», λέει η Buck. "Το αρχικό κόστος μπορεί να είναι υψηλότερο, αλλά μακροπρόθεσμα, θα εξοικονομήσετε χρήματα και στο ποσό του προϊόντος που θα χρειαστείτε για να επανορθώσετε ή να προστατέψετε τα μαλλιά σας."

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα και τη περιποίηση των μαλλιών!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ