ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΩΙ;

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 26, 2020

Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που ακούτε για το "daytime blemish blues", αλλά ίσως ήδη γνωρίζετε ακριβώς τι είναι. Μετά το ξύπνημα το πρωί, τα πάντα φαίνονται τέλεια: όλη αυτή η ερυθρότητα έχει φύγει, το σπυράκι που εμφανίστηκε πριν από μερικές μέρες μόλις απέβαλε το άσχημο (άσπρο) κεφάλι του, και καθετί αρνητικό στο δέρμα είναι δύσκολο να ανιχνευθεί. Στη συνέχεια, καθώς η ημέρα συνεχίζεται, όμως, οι ατέλειες καθίστανται ολοένα και πιο ορατές. Γιατί λοιπόν το δέρμα φαίνεται καλύτερο αμέσως μετά το ξύπνημα;

 

Το daytime blemish blues είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε από έναν χρήστη του Reddit ο οποίος δεν μπορούσε παρά να ρωτήσει τους άλλους χρήστες αν και αυτοί αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Δεν προκαλεί έκπληξη πως πολλοί άλλοι μίλησαν σχετικά με τις αλλαγές που εμφανίζονται στον καθρέφτη το μεσημέρι, λέγοντας ότι ήταν στο κυνήγι για απαντήσεις.

 

Σύμφωνα με την Marisa Garshick, MD, πιστοποιημένη δερματολόγο της Νέας Υόρκης "Το δέρμα μας είναι απασχολημένο να αναπλάθεται και να δίνει βάση στην αναγέννηση των κυττάρων με αυξημένους ρυθμούς. Υπάρχει πράγματι η έννοια του ύπνου ομορφιάς και αποτελεί πραγματικό φαινόμενο το γεγονός πως ξυπνάμε με καλύτερη όψη στο δέρμα μας" , λέει. "Η νύχτα είναι επίσης μια περίοδος κατά την οποία τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας έχουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν βαθύτερα, έτσι ώστε το δέρμα να έχει επωμιστεί τα οφέλη τους όταν ξυπνάτε". (Αν και, αν χρησιμοποιείτε πιο επιθετικά προϊόντα όπως η ρετινόλη που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ακόμα και ο αποκαλούμενος ύπνος ομορφιάς δεν μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λαμπερές.)

 

Δυστυχώς, αυτά τα οφέλη δεν διαρκούν τόσο πολύ. Η Δρ Garshick λέει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οποιαδήποτε συσσώρευση νεκρού δέρματος, περίσσεια λιπαρότητας, βρωμιά και οι επιπτώσεις της έκθεσης σε UV και ρύπανση μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα σας. "Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο είμαστε πιο δραστήριοι, τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία μας διαστέλλονται, πράγμα που κάνει το δέρμα πιο κόκκινο και μπορεί να κάνει κάποιες ουλές και κηλίδες πιο αισθητές», λέει.

 

Επειδή δεν μπορείτε να παραμείνετε στο κρεβάτι όλη την ημέρα - ακόμη και στο όνομα του τέλειου δέρματος! -υπάρχουν κάποιες τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όσο το δυνατόν πιο καθαρή και δυνατή, παρά τους παράγοντες που εργάζονται εναντίον της. Η Δρ Garshick συνιστά τη χρήση βιταμίνης C με αντιοξειδωτικά τοπικά, για να προστατεύσει το δέρμα σας και να καταπολεμήσει τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Και μην ξεχάσετε το αντηλιακό. "Το αντηλιακό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας σας για να κρατάτε το δέρμα σε καλή κατάσταση όλη την ημέρα, καθώς προστατεύει από τις εξαιρετικά βλαβερές UV ακτίνες του ηλίου", λέει.

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Για προστασία και λάμψη κάθε ώρα της ημέρας!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ