ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΙΛ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on September 24, 2019

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το μίσος απέναντι σε συγκεκριμένα στιλ μαλλιών;

Έχουμε λίγο καιρό που δεν το έχουμε αγγίξει αυτό το θέμα. Και όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε το κίνημα των φυσικών μαλλιών, τόσο περισσότερες γυναίκες που «πειράζουν» την φυσική του κουπ και ειδικά οι έγχρωμες γυναίκες, αισθάνονται ότι κατηγορούνται ότι «μισούν τα μαλλιά τους» ή «προσπαθούν να μοιάσουν με λευκές».

Εδώ, η Brianna Wigfall, 24χρονη δημοσιογράφος ραδιοφωνικής εκπομπής, vlogger και ειδικός κοσμετολογίας, συζητά το ταξίδι των μαλλιών της, γιατί δεν σκοπεύει να αλλάξει το look της σύντομα.

 

«Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, βλέπω μία ευλογημένη, όμορφη γυναίκα με σκούρο χρώμα δέρματος. Επίσης, τα μαλλιά μου είναι όμορφα, υγιή και πυκνά, κάτι που αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μου από τότε που ήμουν παιδί. Και όσο γνωρίζω τον εαυτό μου, τα μαλλιά μου τα έχω ίσια».

Ας πάρουμε όμως τα πράγμα ως έχουν. Ως έγχρωμοι, δεν συνηθίζουμε να ισιώνουμε τα μαλλιά μας. Αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να  κατακρίνουμε άτομα που το κάνουν. Για περισσότερο από έναν αιώνα, τα διαφορετικά στιλ έχουν έρθει στο προσκήνιο και πια είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Μεγαλώνοντας ως παιδί στην Tampa της Florida, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ήταν σύνηθες να είναι ίσια τα μαλλιά μας. Στην πραγματικότητα, δεν θυμάμαι καν την πρώτη φορά που το έκανα. Θυμάμαι ότι η μαμά μου αποκαλούσε τα μαλλιά μου «πυκνά» και δύσκολα να τα διαχειριστεί, και θυμάμαι να μου τα ισιώνει φυσικά όταν ήμουν 3 ή 4 χρονών. Έτσι δεν ήταν ποτέ μεγάλη υπόθεση για μένα γιατί ήταν απλά μέρος της ρουτίνας μου.

Αλλά όταν μιλάω με άλλες γυναίκες με το ίδιο look σήμερα, ακούω συχνά: «Ω, τα είχα φυσικά μέχρι το γυμνάσιο πριν ζητήσω τη μαμά μου να τα αλλάξω». Δεν έπρεπε ποτέ να ικετέψω για να έχω ίσια μαλλιά. Η μαμά μου έκανε αυτή την επιλογή για μένα. Η μαμά μου τα έκανε ίσια μέχρι να φτάσω στο γυμνάσιο - ήταν δεύτερη μου φύση.

 

Έχω υπερασπιστεί την επιλογή μου για ίσια μαλλιά στα βίντεο στις αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο του YouTube, αλλά όλη η συζήτηση για το φυσικό και το ίσιο είναι πια κουραστική. Στην ] μαύρη κοινότητα, υπάρχουν ήδη αρκετά πράγματα που απειλούν να μας διασπάσουν. Εύχομαι να μπορούμε να σπάσουμε αυτά τα εμπόδια και να παραδεχτούμε πως μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Θα εξακολουθούμε να είμαστε  αποδεκτοί. Δεν χρειάζεται να είσαι ανοιχτόχρωμος, δεν χρειάζεται να έχεις φυσικά μαλλιά, μπορείς απλά να είσαι εσύ. «Αλλά όταν από την φύση του ο πολιτισμός μας στηρίζεται σε διακρίσεις για να ξεχωρίζουν ομάδες, καταλήγουν τα άτομα να μισούν αυτό που είναι και ο κύκλος απλά συνεχίζεται».

Φυσικά, δεν είμαι μόνη. Υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες με τις ίδιες απόψεις με εμένα. Αυτήν τη στιγμή, για παράδειγμα, υπάρχουν περίπου 400.000 εικόνες του «#RelaxedHair» στο Instagram, αλλά αναζητήστε «#NaturalHair» και θα δείτε σχεδόν 20 εκατομμύρια φωτογραφίες, άρα αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά είναι εκπληκτική.

Θα ομολογήσω πως έχω σκεφτεί με την ιδέα των φυσικών μαλλιών, αλλά ήθελα να δοκιμάσω το «φυσικό ίσιο» και όχι κατ 'ανάγκη μια σγουρή φυσική εμφάνιση. Σε μερικές γυναίκες, οι φυσικές μπούκλες φαίνονται όμορφες και σέξι. Αλλά εγώ νιώθω αυτό το look λίγο παιδικό, απλά δεν αισθάνομαι σέξι με μπούκλες, και αυτό είναι προσωπικό θέμα.  

Ακόμα, έχω αρχίσει να μακραίνω το διάστημα μεταξύ των διαδικασιών ισιώματος μου από κάθε 4 και 8 εβδομάδες κάθε τέσσερις μήνες, στη συνέχεια κάθε έξι μήνες. Με αυτή τη μέθοδο, είμαι σε θέση να έχω πιο πυκνή και υγιή τρίχα στο επόμενο ραντεβού.

 

Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά των έγχρωμων γυναικών είναι πολύ ευέλικτα. Τα στιλ είναι κυριολεκτικά άπειρα και πρέπει να αποδεχόμαστε πάντα το διαφορετικό.  Εάν προτιμάτε το φυσικό και σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, τότε να ο κάνετε. Αν αντίθετα τα θέλετε ίσια, τότε ακολουθήστε το.

Ελπίζω ότι η πλατφόρμα μου δείχνει στις γυναίκες ότι μπορούν να σκεφτούν έξω από τα καθιερωμένα. Δεν χρειάζεται να είστε σαν την μάζα, και σίγουρα δεν  χρειάζεται να αντιγράφετε όλες τις τάσεις. Δεν χρειάζεται να κάνετε ό, τι λένε οι άλλοι πως πρέπει να κάνετε. Μπορείτε να είστε πανέμορφες και να νιώθετε άνετα ακριβώς όπως είστε, με όποιο στιλ μαλλιών διαλέξετε εσείς.

Για να βρείτε το ιδανικό στιλ για εσάς, κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια IKONOMAKIS HAIR & BEAUTY EXPERTS.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ