ΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΠΟ Elena Tsakiridou on February 05, 2020

Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μαλλιών και πολλές διαφορετικές υφές εκεί έξω, νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα τώρα: Τα μαλλιά μας είναι στεγνά. Χάρη στον ξηρό καιρό, το κρύο και τον ακόμη πιο στεγνό από την θερμότητα εσωτερικό χώρο και από τα θερμά εργαλεία styling, οι τούφες μας αναζητούν απεγνωσμένα ενυδάτωση. Και οι επαγγελματίες για τα μαλλιά λένε ότι ο πρώτος τρόπος για να αποφευχθεί η ξηρότητα των μαλλιών είναι η χρήση προστατευτικού θερμότητας - ειδικά τον χειμώνα που κάνουμε styling με πιο έντονους ρυθμούς.

  

Προκειμένου να επιτυγχάνεται η ανανέωση, τα μαλλιά σας περιέχουν πρωτεΐνες κεράτινης και δεσμούς υδρογόνου, οι οποίες διασπώνται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε θερμότητα πάνω τους, λέει ο Andrew Fitzsimons, hairstylist διασημοτήτων. "Ενώ αγαπάμε τα εργαλεία θερμότητας για την ικανότητά τους να χειραγωγούν τα μαλλιά σε διαφορετικά στυλ, υπάρχει το αρνητικό πως απογυμνώνουν τα μαλλιά σας από τα φυσικά έλαια και τις πρωτεΐνες", λέει. "Για να το πούμε απλά: Τα θερμά εργαλεία θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των μαλλιών σας, έτσι η επαναλαμβανόμενη χρήση τους θα αφυδατώσει εντελώς τις τούφες σας και θα τις οδηγήσει σε θραύση".

 

Τούτου λεχθέντος, είμαστε στα μέσα του χειμώνα, οπότε η επιλογή να βγούμε από το σπίτι λουσμένες περιορίζεται σημαντικά και το πιστολάκι γίνεται ο καλύτερός μας φίλος. Έτσι, ο Fitzimons λέει ότι είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να προστατεύετε τα μαλλιά σας και να τα κρατάτε υγιή, ψεκάζοντας τα με ένα θερμοπροστατευτικό σπρει. "Ποτέ δεν χρησιμοποιώ θερμό εργαλείο styling χωρίς θερμική προστασία", λέει. "Η προστασία από τη θερμότητα θα κρατήσει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά, πιο υγιή και λιγότερο επιρρεπή στη θραύση". Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζεστά εργαλεία που αγαπάτε χωρίς να ξηραίνετε τελείως τα μαλλιά σας (τα οποία σε αντίθετη θα τους προκαλούσαν θραύση).

 

Για ένα αξιόπιστο θερμοπροστατευτικό προϊόν, ο Fitzimons λέει να αναζητήσετε σιλικόνες (όπως dimethicone και cyclomethicone) στα συστατικά του. "Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε σε μια ετικέτα είναι η εγγύηση ότι το προϊόν παρέχει προστασία θερμότητας έως και πάνω από τους 200 βαθμούς", λέει. "Ακόμη, ενυδατικά συστατικά όπως τα έλαια και οι αποκαταστατικές πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν να θρέψουν τα μαλλιά σας, επαναφέροντας τα σε μια υγιέστερη κατάσταση".

 

Επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγελματικά προϊόντα προστασίας και επανόρθωση των μαλλιών, καθώς και τα κορυφαία εργαλεία styling!

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ